Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alternatief voor ASUS TD300 hybride?


1 maart, 2014, Categorie:

Ik overweeg een hybride laptop/tablet aan te schaffen. De Asus TD300 zou uitgebracht worden en kreeg erg goede recenties, maar wordt toch niet uitgebracht. Dus zoek ik een geschikt alternatief. Ik gebruik hem niet om te gamen, maar vooral voor films, foto’s, social media en office applicaties. Dus ik ga voor een groot scherm boven draagbaarheid/hanteerbaarheid. En opslagcapaciteit en batterijduur zijn belangrijke criteria. 3G of 4G is niet noodzakelijk, maar als het een optie is voor later is het een pluspunt, net als bluetooth. Eenvoudig aansluiten op een groot scherm draadloos of via HDMI is ook gewenst.

Antwoorden

De belangrijkste vraag; is het een vereiste dat zowel Android als Windows erop staat?

Zo ja, dan is het aanbod zeer klein maar de verwachting is dat er meer modellen verschijnen. Momenteel is alleen de Transformer Book Trio dan een optie.

Zo nee, dan is het aanbod erg groot. Gebruik onze vergelijker om aan te geven wat je precies wilt (onderaan kun je hybride/convertible) aangeven. Ik zou zo bijvoorbeeld de Microsoft Surface 2 (Windows), Asus Transformer Pad TF701 (Android) of de Lenovo Yoga 2 Pro (Windows) aanraden. 

Ok. Samen met het antwoord op mijn andere vraag over de operating systemen kom ik al een stuk verder. Windows is vooral handig voor het heden, in verband met bijvoorbeeld de zakelijke applicaties als Office. En Android heeft zo te zien de toekomst. De vraag is hoe snel komen er alternatieven voor de Transformer Book Trio, want er zit wel iets in om een hybride met twee operating systemen te nemen, maar keuze uit 1 is wel erg weinig. Is er enig zicht op of er binnenkort (komende twee maanden) alternatieven op de markt komen?

Uiteraard alvast bedankt voor de nuttige informatie!

Ja, dat is een beetje het lastige want het lijkt erop (geruchten) dat Google het met deze oplossingen niet eens is. Er is nog niks aangekondigd maar de verwachting was (met name door push Intel) dat er dit jaar veel Dual OS apparaten zouden komen. Ik moet het echter nog zien gebeuren… We houden het in de gaten!

Dual OS met MS gaat niet gebeuren, omdat MS dual OS niet gaat supporten. ASUS gaat al haar activiteiten in deze dan ook staken

Een antwoord toevoegen