Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App om scherm van tablet (Android, Win8, iPad) op PC over te nemen?


21 mei, 2014, Categorie:

Ik wil een presentatie geven over het gebruik van een android, win8 en ipad tablet gebruik maken van een PC waar een projector aan gekoppeld is.

Daarom zoek ik naar een app die ik op de tablets kan installeren zodat ik het scherm van de tablets vanop mijn PC kan overnemen. Op deze manier kan ik ook screenshots maken om op te nemen in de handleidingen.

Groeten

Johan

Antwoorden

Hoi Johan,

Als ik het zo lees dan denk ik dat Teamviewer een ideale oplossing is voor je. Heb je hier al eens naar gekeken. Met deze software kun je de tablets op afstand bedienen, screenshots maken en dingen realtime laten zien. Voor commercieel gebruik moet ervoor betaald worden maar persoonlijk gebruik is gratis. Check de website even, ik hoop dat het iets is voor je.

Beste Martijn,

met Teamviewer kan je idd een link leggen met je tablet maar je kan het scherm van de tablet niet in realtime bekijken (wat je wel kan als je bvb een andere PC overneemt). Je kan vragen dat de gebruiker van de tablet zelf een screenshot neemt en die krijg je dan wel te zien op de PC.

Dat gaat in de richting maar is nog niet helemaal wat ik wil. Ik wil gewoon het scherm van de tablet kunnen overnemen vanop de PC en de tablet bedienen net alsof ik de acties rechtstreeks op de tablet zou doen.

Nog iemand een idee ?

Johan

Hmmm, ja heb er even naar gezocht maar veel is er niet om precies dat te doen. Ik denk dat een app als AirDroid daar dan nog het meest in de buurt komt maar je zit dan niet direct op je tablet. Echter, de tablet moet wel geroot worden om alle functies die je wilt te gebruiken.

Inderdaad Martijn, ik heb al redelijk wat opzoekwerk verricht en tot nu toe nog geen enkele oplossing hiervoor gevonden. Airdroid is te vergelijken met wat je met Teamviewer kan. Ik weet dat je een iPad rechtstreeks aan een projector kan koppelen en wellicht kan je met projectors die bluetooth of wifi ondersteunen ook rechtstreeks projecteren. Ik blijf dus verder zoeken naar dezelfde functionaliteit als bij Teamviewer in geval van PC-PC. Als je dat hebt kan je namelijk ook screencast software op de PC gebruiken om te laten zien hoe je iets op je tablet voor mekaar krijgt. Ik zie nu in de Youtube filmpjes dat ze dit steeds met een camera filmen.

Bedankt voor je antwoorden en wie weet kent er iemand wel zo een toepassing, of weet iemand me te vertellen waarom het misschien niet kan.

Johan

asics running shoes
asics singapore outlets http://asicssg.assisipress.com/

Hoi, check mobizen! ideaal. Wel wat vertraging via wifi…

ik kom op de pagina met je vraag, omdat ik gehoord heb dat dit ook goed via bluetooth… ik ga snel verder zoeken:)

Of u kunt deze tool te proberen. Het is een andere oplossing.

http://www.apowersoft.nl/android-recorder

 

beste quicksupport van team viewer op de tablet installeren en dan kan je de tablet volledig overnemen..

 

Een antwoord toevoegen