Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eeepad Transformer Prime TF201 vervanger?

SDO

24 september, 2013, Categorie:

Hallo iedereen,

Ik ben op zoek naar een vervangende tablet voor mijn Eeepad Transformer Prime. Het scherm van deze tablet is namelijk spontaan gebarsten, en ik krijg tot nu toe nog geen reactie van Asus. Ook heb ik weinig zin om lang te moeten wachten op te reparatie, en ik heb al op veel plekken gelezen dat Asus vrij moeilijk doet wat betreft de kosten van de reparatie. De klant kan hier vaak zelf voor opdraaien, terwijl het niet door de schuld van de klant zelf is.

Daarom ben ik dus op zoek naar een goed alternatief voor mijn Transformer. Ik heb al even rond zitten kijken en mijn oog viel op de volgende tablets: de Surface RT, Nexus 10, Xperia Tablet Z en de LG G Pad 8.3. Mijn vraag is dus; welke tablet zouden jullie mij aanraden? Ik gebruikte de Transformer vooral voor aantekeningen tijdens mijn college’s, als muziekspeler tijdens feestjes en om video’s/livestreams op te kijken. Ook tablets buiten bovengenoemde 4 om zijn welkom. Alvast hartelijk bedankt!

Mvg,

Sander

Antwoorden

Zoek je een tablet met fysiek keyboard?

Surface RT is dan een goede optie, wel het nieuwe model dan. Anders kun je eens kijken naar de nieuwe ASUS TF701, als je nogmaals voor dat merk wilt gaan. 

Er er zijn ook een aantal interessante Windows 8 producten die komen of er al zijn. Bijvoorbeeld de Lenovo Miix 10. 

Het liefst zou ik wel een tablet met fysiek keyboard willen. Maar een tablet waarbij ik een (goed werkend) keyboard-cover bij kan kopen is dat ook prima. Het gaat mij er meer om dat ik een goede, betrouwbare tablet heb met uiteraard ook goede prestaties. Bijkomend punt is dat ik graag een tablet van een fabrikant zou willen die als het kan bekend staat om een goede klantenservice. Eigenlijk zou ik het liefst Android willen. Echter ben ik wat terughoudender geworden met Asus, gezien de negatieve berichten over de klantenservice. De Surface zou dan een soort uitstap zijn.

Surface is zeker een goede optie, met name door het keyboard en de compatibiliteit met veel accessoires.

Wat betreft Android zou je bijvoorbeeld eens naar de HP SlateBook x2 kunnen kijken. Dat is ook een hybride model.

Als stand-alone tablet is de Sony Xperia Tablet Z één van de beteren op dit moment. Daar is echter voor zover ik weet niet een officieel keyboard voor te koop. Natuurlijk zijn er verschillende andere opties om een keyboard aan te schaffen.

Dat zou wel een redelijk alternatief zijn, die SlateBook. Alleen heeft die geen GPS en NFC, wat ik zelf wel erg handig vind. Kijk, als er nou een releasedatum voor de Nexus 10 bekend was, had ik misschien overwogen om daar voor te wachten. Surface weet ik gewoon niet goed. Ik heb niet echt iets met Windows 8 om eerlijk te zijn. Komt mede doordat ik Android al gewend ben. Daarnaast heb ik al een Samsung Galaxy S3, hierdoor zou NFC best handig zijn.

Een antwoord toevoegen