Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Een eerste tablet voor het gezin (incl 6-jarige): welke en waar op letten?


30 december, 2016, Categorie:

Mijn man en ik werken op 2 laptops, maar daarvan is er steeds vaker eentje in gebruik voor onze zoon van bijna 7. We hebben nl geen tv dus hij kijkt via uitzending gemist etc. Bovendien leert hij nu lezen, dus wordt internet langzaam toegankelijker (gaat nu nog niet zo snel). We willen hem stimuleren met lezen en schrijven en hebben gehoord dat daar leuke apps voor zijn. Ook spelletjes en youtube zullen snel ingeburgerd raken.

Welke tablet is handig om aan te schaffen: eerst een goedkope om de boel op te verkennen misschien? En met welke software kunnen we hem kindvriendelijk inrichten? Zelf zal ik er af en toe mijn mail op willen checken of even een route plannen (nu moet ik daarvoor steeds mijn laptop opstarten en dat gaat best traag). Ik weet niet of de “echte” kinderlaptops weer zo begrensd zijn dat dat lastig wordt.

Graag advies. We werken hier trouwens op linux en windows 10 (wat me niet bevalt).

Antwoorden

In ons artikel met de beste tablets voor kinderen vind je al veel informatie.

Ik denk dat een iPad mini best goed kan zijn, ivm de kwaliteit en het aanbod aan apps. Zorg wel dat je de controle houdt over de App Store en het gebruik (via instellingen mogelijk).

Ook Android biedt verschillende opties, zoals in het artikel over de beste kindertablets omschreven.

Je kunt de tablet ook kindvriendelijk maken met diverse apps en instellingen.

Een antwoord toevoegen