Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet voor professioneel muziek gebruik?


10 juli, 2016, Categorie:

Ik wil een nieuwe tablet of iPad aanschaffen voor het afspelen van muziek voor professioneel gebruik en het weergeven van lyrics tegelijkertijd. De tablet moet heel veel geheugen (intern, dus niet op een extra kaartje) hebben voor grote muziekbestanden  en liefst een niet glanzend (anti-glare) scherm. Formaat ca. 10 inch of iets groter evt. De beeldkwaliteit is van ondergeschikt belang. Welke is het beste?

Antwoorden

Misschien is het handig om eerst even te kijken welke apps er zijn die aan je eisen voldoen. Op die manier kan ik je zeggen welke tablet hier dan bij past. Anti-glare (als in mat) schermen zijn er niet maar er zijn wel verschillende fabrikanten die coatings gebruiken om weerspiegelingen te minimaliseren.

Alvast bedankt voor je reactie Martijn.

De app die wij gebruiken, en dat is ook het enige programma op de tablet is Lyricwriter : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lyricwriter.jerseyworks&hl=nl

Het is een app waarmee je de bestanden op je tablet tegelijkertijd kan afspelen (daarom goede geluidskaart nodig) en de teksten kan meelezen (goede leesbaarheid van scherm nodig).

Met deze ene app bedien je dus 2 dingen tegelijk. De uitgang wordt verbonden met een externe mengtafel waar de zang wordt bijgemixt en daarvandaan naar grote geluidsboxen. Het is dus voor professioneel gebruik.

 

 

Hmmm, dat klinkt inderdaad als professioneel ;)

Ik zou denken aan een Samsung Galaxy Tab S2, aangezien deze een prima scherm en geluidskwaliteit hebben. Wat de kwaliteit van de geluidskaart precies is durf ik niet te zeggen. Daarover is zeer weinig te vinden.

Dankjewel Martijn.

We gaan ermee aan de slag. Kijken of er een externe geluidskaart bij te krijgen is die we tussen de tablet en de mengtafel kunnen aansluiten o.i.d.

 

Beste Anoniem,

 

Als zanger die optreed met orkestbanden sta ik voor het zelfde probleem. Is het jou gelukt om een juiste geluidskaart te vinden?

Groeten, Loek

http://www.loekdenelzen.nl

PreSonus AudioBox iTwo

Werkt perfekt met tablets

 

Een antwoord toevoegen