Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook spellen op tablet spelen?

An

18 februari, 2014, Categorie:

Hallo,

ik ben voornemens een tablet aan te schaffen. Ik ben absoluut geen kenner in de materie dus weet ik niet precies welk merk, welk besturingssysteem en welke capaciteit het beste bij mij past.

Naast de gebruikelijke zaken zoals films, foto’s en internet wil ik graag ook spelen met mijn tablet. Niet de games die voor tablets aangeboden worden maar de spellen die ik nu via Facebook op een desktop of notebook kan spelen (Zynga spellen). 

Dus mijn vraag is: kunnen deze spellen ook op tablet gespeeld worden of zijn deze alleen via desktop of notebook te spelen? Heeft een besturingssysteem invloed op het draaien van deze spellen? 

Alvast dank voor tips en antwoorden.

Antwoorden

Volgens mij zijn de meeste Facebook games Flash en dus heb je daar ondersteuning voor nodig. Op een Android tablet is Flash via een omweg te installeren maar als je er weinig verstand van hebt kan dat lastig zijn. Het enige platform dat Flash standaard ondersteunt is Windows. 

Wel bieden de makers van de Facebook games vaak losse apps van dezelfde spellen aan waarmee je kunt inloggen met je Facebook account. Ik zou daar eens naar kijken.

Dankjewel Martijn, als ik het goed begrijp, als ik een tablet koop de op windows draait (bv ASUS) dan kan ik wel de flash games spelen?

Ja, zorg wel dat je een tablet koopt met Windows 8. Je kunt dan altijd in de normale desktopomgeving Facebook in de browser openen om de games te spelen.

Mooi!! ik heb net een beetje rond gekeken en kwam op de Microsoft Surface 2 terecht. Reviews zijn goed. Prijs is ook redelijk. Werkt op Windows 8.1 en krijg je bij MM daarbij ook een touch cover. Ik denk dat ik van de week even een kijkje in de winkel ga nemen. Dankje voor je tips

Hallo, ik heb toch nog een vraag hierover, ik heb een tablet gekocht maar geen van Windows omdat de verkoper mij zei dat het hierop wel ging. Niet dus. Ook surface zijn ze het er niet over eens. Er zijn inderdaad wel een aantal losse paps maar niet voor alle spellen. Je schrijft hier dat je via een omweg Flash kunt downloaden, vertraagt dit de tablet en kun je de stappen misschien uitschrijven of is dat te moeilijk?

Alvast bedankt

Lisa

hallo an,

ben benieuwd of het gelukt is en wat voor tablet je heb gekocht.

ik zit nu met hetzelfde probleem. zoveel tablets……….

ik heb echt geen idee. en iedereen vind “zijn”  tablet het best…

groetjes jolanda

Hallo Jolanda,

ja, ik heb intussen een tablet gekocht. Ik heb de nieuwe tablet van Samsung gekocht, de S4. Ben zeer tevreden. Makkelijk in het gebruik e ik kan alle spelletjes die op android werken hiermee spelen. Een aanrader. Succes, An.

hallo an,

dank je voor je antwoord.

ik zit te twijfelen over de samsung tab 4.

kan je bij jou tablet de spelletjes van facebook doen?

groetjes jolanda

Hoi,

 

ja alle spelletjes die op FB voor android geschikt zijn kun je spelen.

groet

An

ik heb een samsung galaxy tablet en kan me face book spellen niet spelen , triest

 

hoe doe je dat dan ik heb de galaxy  tablet 5 en kan  niet alle spellen doen erop , als ik dit had geweten ,had ik het geld gespaard

niet normaal je niet  spelen kan ,net als op je pc

dus aanrader de  tablet is geen aanrader om spellen te spelen,

 

Download puffin. Daar kan je wel het spel spelen via Facebook.

ik heb puffin op mijn ipad en ik kan gewoon fb spelletjes spelen,een vriendin van mij heeft die er ook op gezet en de spelletjes staan niet tussen haar andere apps via fb,hoe komt dat ?

Een antwoord toevoegen