Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s beoordelen via tablet?


21 januari, 2014, Categorie:

Hallo

Ik fotografeer veel. Maar het is moeilijk om op zo’n klein scherm van een camera een foto goed te beoordelen dus daar wil ik een tablet voor gebruiken. Kan ik mijn Nikon camera op een tablet aansluiten om zo de foto’s te bekijken? Het is niet de bedoeling om de tablet als back-up te gebruiken en hoef ook niet de camera via de tablet te bedienen. Het bewerken doe ik thuis wel op de PC, hoewel kleine bewerkingen van RAW-bestanden misschien wel handig kan zijn.

Welke tablet raden jullie me aan. Ik zit zelf te denken aan een Sony Xperia. Maar een Windows 8 tablet is misschien ook een optie?

Antwoorden

Ik weet niet of Nikon camera’s heeft die over Wifi beschikken maar daar zou ik eerst even naar kijken. Wellicht hebben ze er dan ook apps voor waarmee je een preview van je foto’s krijgt.

Anders wordt het redelijk ingewikkeld want moet je foto’s eerst over gaan zetten naar je tablet. Dat kan draadloos of via bijvoorbeeld een microSD-kaart. Het fysiek koppelen voor een preview is voor zover ik weet niet mogelijk.

Een antwoord toevoegen