Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s van camera overzetten naar een tablet voor backup/opslag


5 maart, 2017, Categorie:

Sinds kort heb ik een spiegelreflexcamera. De foto’s op deze camera wil ik veilig kunnen stellen tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Ook wil ik dat het kaartje niet volloopt en af en toe de foto’s overzetten naar een ander medium.

Is een tablet daarvoor geschikt, als je op reis bent. En als dat dan zo is, hoe doe je dat dan en waaraan moet de tablet dan voldoen om dit eenvoudig te kunnen doen?

Of moet ik gewoon een extra geheugenkaartje aanschaffen en niet ingewikkelder maken dan het is?

 

Antwoorden

Eerlijk gezegd zou ik het mezelf niet te moeilijk maken op reis. Natuurlijk zijn er mogelijkheden, maar uit eigen ervaring weet ik dat het niet altijd optimaal werkt. En dat is vervelend als je op vakantie bent en met een volle geheugenkaart zit. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld via de cloud, maar dat is niet altijd prettig in den vreemde met wellicht een matige internetverbinding en veel foto’s die bij elkaar toch behoorlijk wat dataverkeer genereren.

Het prettigst werkt bijvoorbeeld een laptop om bestanden naar te kopieren, maar gezien je vraag blijft deze -vermoed ik- thuis. Je zou een zogenaamde image tank kunnen overwegen. Maar een extra kaartje kan natuurlijk ook. Ik zou mij voor die paar tientjes voor de aanschaf van een extra kaartje niet het gedoe op de hals halen van backuppen naar een tablet eerlijk gezegd. Je wilt er op kunnen vertrouwen dat je voldoende ruimte achter de hand hebt waar ter wereld je ook bent. Een extra kaartje biedt dit zonder “gedoe”.