Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

GIF bestanden op android phone (toestel 2,5 jaar oud)?


16 september, 2017, Categorie:

goede morgen,

Bestaat er een manier om ongewenste GIF bestanden te verwijderen op android 4.4.4. aub?

met dank,

Ludo

Antwoorden

Hallo Ludo,

Kun je iets meer details geven? Denk aan: waar bevinden de GIF’jes zich/welke app programma. Een enkel bestand of alemaal. Wat is het doel? Kortweg: heb je een wat uitgebreidere situatieschets?

Hallo Bart,

toestel : Huawei G7

De GIF bestanden staan in messenger onder het paarse plus icoontje als je wilt antwoorden en in Facebook  onder GIF icoontje.

Mijn echtgenote heeft een paar keer zonder het zelf te weten op zo’n icoontje gedrukt en zonder dat ze tekst had geschreven werd een gif bestandje (ongepast) verstuurd. Ik heb met veel moeite dat gifbestandje weggekregen, telkens als mijn echtgenote een reactie op Facebook of een berichtje via messenger wilde versturen kwam dat zelfde gifbestandje op haar scherm. Ik heb gezocht in Google maar niets gevonden. Aan mijn vrouw heb dan maar gezegd dat ze zeker die icoontjes niet mag aanraken of dat ze maar moet antwoorden met haar ipadmini. Ik nog nagezocht op hulpsite van Android en van Facebook maar niets gevonden, moet er ook bijzeggen dat ik persoonlijk geen beide programma’s gebruik. Is dit een typisch Android geval of ook bij Apple of ligt het aan de Android versie die verouderd is en niet meer wordt bijgewerkt.

met dank Ludo

Hi Ludo,

Een en ander komt mij niet bekend voor. Aan je beschrijving te lezen lijkt het er op dat het voortkomt uit Facebook zelf; tenminste ik ga er van uit dat je met messenger de chatfunctie van FB zelf bedoelt. Het gebruiken van GIFS’s in reacties op FB is sinds kort uitgerold en wellicht dat het te maken heeft met een verouderde versie van Android of de FB-app.

Wellicht dat er mensen meelezen die dit bekend voorkomt?

Een antwoord toevoegen