Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoe belangrijk is het werkgeheugen?


31 maart, 2014, Categorie:

Ik ben op zoek naar een hybride tablet van rond de 450 euro. Ik kan echter geen hybride tablet vinden met een werkgeheugen van 4 gb maar alleen van 2 gb. Nu ben ik een beetje bang dat 2 gb echt te weinig is en dat de hybride tablet  dan veel te langzaam is. Zou dit ook echt het geval zijn of is het verschil tussen 2 gb en 4 gb niet zo groot? 

 

Antwoorden

Dat hangt er maar net van af wat je ermee wilt doen. Gaat het om Windows 8 of Android? Android tablets met 4GB aan werkgeheugen zijn er immers nog niet.

Wat betreft Windows 8 is het voor dat budget inderdaad momenteel lastig een hybride tablet met 4GB te vinden. Echter, is het werkgeheugen niet het enige belangrijke. Het is ook de combinatie van de processor en het werkgeheugen.

Als je voor Windows 8 gaat en met name in de touch-interface gaat werken dan denk ik dat je met 2GB prima uit de voeten kunt. Wil je echter ook intensieve desktopprogramma’s gaan draaien dan is 4GB wel iets waar je rekening mee kunt houden, zeker als je ook meerdere programma’s open wilt hebben.

Een antwoord toevoegen