Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoe sterk moet wifi zijn voor probleemloos films te streamen?


30 juni, 2014, Categorie:

Beste,

 

Hoe sterk (mb’s) moet wifi zijn om  probleemloos films te bekijken van bv NPO of andere films?

Mijn Experia box v8  van KPN heeft een vast aansluiting met kabel en staat op de eerste verdieping, de wifi van de experia box v8  gebruik ik voor het tablet onder in de kamer afstand ± 10 meter (met betonnen vloer er tussen) verder heb ik een Zyxel WRE 2205 N300 ranger extender onder in de kamer in het stop contact.

Ik schommel nu op mijn tablet android tussen 30 en 65 mb’s  toch wordt  de film wordt niet zonder onderbrekingen afgespeeld.

 

Mijn tablet is een Samsung  pro 8.4.

 

Alvast bedankt Ton

Antwoorden

Hoi Ton,

Dat is echt meer dan voldoende snelheid om normaal te kunnen streamen. Zelfs een 4K-stream krijg ik hier met 15mbps vloeiend weergegeven. Het lijkt dus helaas niet aan de snelheid te liggen maar mogelijk aan de hardware-mogelijkheden van de tablet.

Beste Martijn bedankt voor het vlugge antwoord,

 

Zoals ik al reeds eerder vermelde de eigen opgenomen Mpeg 4 speelt hij vlekkeloos af.

Ik heb een app van een tv station L1 daar kan ik bij het openen een van een film stream de keus maken uit MX Player of video ( deze stond al op het tablet) of  VCL player , als ik de VCL player bij deze L1 app gebruik speelt hij vloeiend af, gebruik ik een van de andere twee dan is het ± 30 seconden kijken en dan is hij weer aan het laden.

Bij NPO of YouTube heb ik geen keuze bij het openen van een film stream, als ik daar ook de VCL player keuze kon gebruiken denk ik dat het opgelost was

Ik dacht dat ik met de Samsung pro 8.4 uit van febr. 2014 een goed tablet had gekocht hij kreeg van tabletmagazine een 9.

Dus als ik goed begrijp heb ik toch nog de verkeerde keus gemaakt met het aanschaffen van dit tablet?

 

Vriendelijke groeten Ton

 

 

Dat is wel een hele makkelijke conclusie natuurlijk. Het kan aan veel dingen liggen en alles kan een probleem geven. Wij hadden erg goede ervaringen met de tablet dus geen reden om hem een lager cijfer te geven. Ik durf echter niet goed te zeggen wat dit precies veroorzaakt. Als het in de ene speler wel goed gaat en de andere niet lijkt het in ieder geval qua hardware wel goed te zitten.

heb je alles naar de extensies ( achtervoegsel) van pepaalde films gekeken, daar het goed gaat met mp4 bestanden, kan het zijn dat hij de software dus problemen geeft met het een en of ander.

rvg