Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IPad of Android tablet?


31 maart, 2014, Categorie:

Geachte mevrouw, geachte  heer,

 

Ik heb momenteel een laptop-PC (besturingssysteem Vista).

Dit toestel heeft ongeveer zijn beste tijd gehad, maar kan anderzijds nog wel een tijdje mee, aangezien ik niet zo veel multi media bezig ben. 
Toch kijk ik uit naar een tablet vanwege (af en toe) mobiel gebruik.

Ik twijfel tussen Ipad of android toestel.

Enkele opmerkingen ter overweging in dit verband:

  • In beginsel gaat mijn voorkeur uit naar Ipad
  • De prijs is van ondergeschikt belang, maar wegens af en toe gebruik, toch totongeveer tot 600,00 euro, (mag ook iets meer zijn).
  • Ik hecht wel belang aan gebruikgemak en bedrijfszekerheid.  Als ik bvb. mobiel wil surfen of iets wil raadplegen, wil ik wel gerust zijn dat ik verbinding heb (en niet zoals nu via WIFI = nogal traag).  Daarom liefst ook 3G of 4G.
  • Ik heb ook vragen in verband met het overzetten van documenten en bestanden (WORD, EXCEL, foto ‘s, muziekbestanden) die momenteel op mijn PC staan, naar de tablet  en vice versa,
    of wanneer ik tekst of rekenbestandjes opmaak op mijn tablet-PC, kan ik die dan gemakkelijk overzetten op mijn laptop en dan vandaar verder werken, (en nadien terug overzetten naar tablet.
  • Gesteld dat volgens voorgaande criteria de tablet een Ipad zou worden, kan ik deze dan in combinatie gebruiken met mijn huidige Windows laptop-PC, of zou ik die (tegelijk of later) vervangen door een Mac ?

 

Antwoorden

Beste,

Allereerst wil ik je graag verwijzen naar ons artikel over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet. Daarin worden ook de besturingssystemen besproken en je vindt er links naar meer uitleg over de verschillen.

Kijkend naar de punten die je noemt zie ik geen reden waarom je niet voor een iPad zou kiezen. Alles wat je graag wilt kun je met een iPad en daar is geen Mac voor vereist. Met een iPad en iTunes op je pc kun je eenvoudig zorgen dat onder meer afbeeldingen gesynchroniseerd worden.

Voor documenten (en ook foto’s) zijn er echter meerdere oplossingen. Zou kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Office voor de iPad en een abonnement op Office 365. Dit houdt je documenten op alle apparaten gesynchroniseerd en je kunt nagenoeg alles met Office op de iPad dat je ook met Office op je pc kunt.

Een andere optie is een clouddienst als Dropbox. Hier plaats je al je belangrijke bestanden, welke je gesynchroniseerd wilt houden. Middels een app op je iPad en een programmaatje op je pc zijn deze documenten vanuit de cloud altijd toegankelijk.

Wat bedoel je precies met bedrijdszekerheid? Een iPad kan inderdaad ook met 3G/4G gekocht worden waardoor je nagenoeg overal snel internet hebt.

Een antwoord toevoegen