Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Is 7 inch groot genoeg om dagelijks de krant mee te lezen?


21 januari, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik wil graag een abonnement op een krant nemen, maar kan niet zo goed kiezen tussen een abonnement op de digitale krant (goedkoper) of gewoon op de papieren krant. Hopelijk kunnen jullie mij op weg helpen. Mijn keuze hangt oa af van het feit of er betaalbare tablets zijn om de krant comfortabel op te lezen. Daarom vroeg ik mij af:

1. Is een 7 inch tablet (bv de Nexus 7.0) groot genoeg om dagelijks de krant op te lezen? Bij veel abonnementen op kranten zie je aanbiedingen icm dit formaat tablets. Of is een 10 inch eigenlijk wel een must voor een intensieve krantenlezer? Het prijsverschil is nogal groot tussen deze 2 formaten, vandaar mijn vraag.

2. Welke 7 inch tablet zouden jullie aanbevelen om kranten mee te lezen?

3. Welke 10 inch (of grotere) tablet zouden jullie aanbevelen om kranten mee te lezen?

Als er een betaalbare tablet op de markt is om fijn digitaal de krant op te lezen, ga ik daarvoor. Anders ga ik voor de ouderwetse papieren krant.

Alvast heel erg bedankt!

Groet, Steijn

Antwoorden

Hoi Steijn,

Dat is deels persoonlijk maar als je echt veel de krant leest zou ik 10-inch aanraden, maar dan hebben we het wel over apps die geoptimaliseerd zijn voor tablets en niet gewoon pdf-bestanden.

Op het gebied van 7-inch is de Nexus 7 een echte aanrader en niet duur. Ook de Kobo Arc 7HD is interessant wanneer je veel leest. Kobo heeft ook een 10-inch model, de Kobo Arc 10HD.

Lees ook onze beste tablets koopgids.

Een antwoord toevoegen