Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kan ik e-mail lezen op een e-reader?


14 maart, 2014, Categorie:

Kan de wifi-connectie van een e-reader enkel gebruikt worden om digitaal boeken te kopen of kan je hier ook beperkt andere dingen mee openen. Ik denk hierbij vooral aan e-mail en een eventuele nieuwssite.

Dit zou namelijk de enige on-line toepassing zijn waarvoor ik mijn apparaat zou gebruiken. En om daarom nu te kiezen voor een tablet zie ik niet direct zitten. Vandaag gebruik ik de tablet van mijn ouders al voor 90 procent om boeken te lezen en de e-ink technologie lijkt me een veel fijnere ervaring te creëren.

Antwoorden

Dat is een hele goede vraag. Echter, helaas is het antwoord negatief. De meeste (ik kan er zo snel geen vinden met e-mailapp) stand-alone e-readers zijn echt voor het lezen van boeken. De e-mailapp ontbreekt dan, net als vele andere apps. Wel zijn er een paar e-readers met een browser waarmee je richting je online mail zou kunnen surfen. Houd er echter rekening mee dat dit trager en minder comfortabel werkt.

Wat je wel kunt doen is zoeken naar een tablet die comfortabel voor het lezen van boeken gebruikt kan worden. Een tablet met monochroom scherm (e-ink) ga je niet vinden maar er zijn wel tablets die een comfortabel display voor het lezen van boeken bieden, in een compact formaat. Zo zijn bijvoorbeeld de Kobo Arc 7 en Kobo Arc 7 HD uitermate geschikt en ook ingericht voor het lezen van magazines en boeken. Ook een tablet als de Nexus 7 zou hiervoor gebruikt kunnen worden. Er zijn daarnaast ook veel goede e-reader apps voor tablets

De ideale combinatie is er nog niet helaas, dus je zult een compromis moeten sluiten voor jezelf. 

Een antwoord toevoegen