Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kan je met Word (voor Apple) werken op een iPad?


6 juni, 2015, Categorie:

Ik ben me aan het oriënteren op de aankoop van een tablet/iPad of laptop. Ik heb al een iPhone, en ik begrijp dat het daardoor handiger is om een iPad te kopen (wegens compatibiliteit). Maar ik wil ook wel (een beetje) werken op de iPad (of laptop): met name zo nu en dan tekstbestanden maken.

Thuis heb ik een Apple computer: op het werk een PC (windows). Wat is nu handig om te doen? Ik heb begrepen dat je aan een iPad wel een keyboard kunt koppelen, dus in die zin kan je er een laptop van maken. Maar kun je er bestanden mee beheren? Of met Word op werken?

Verder zou ik op de tablet/iPad boeken willen kunnen lezen, de krant, en misschien films bekijken. Maar ik ben geen gamer. Dus wat is handig…?

Dank alvast!

Antwoorden

Er is voor de iPad gewoon een Word-applicatie van Microsoft waardoor je al je Word-bestanden kunt beheren en bewerken. Je kunt je bestanden in de cloud opslaan en zo delen met je andere apparaten.

JE kunt echter ook Apple’s eigen Pages-app gebruiken. Deze ondersteunt ook Word-bestanden. Voor comfortabel typen kun je nagenoeg elk Bluetooth toetsenbord aansluiten.

Een antwoord toevoegen