Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Keuze tablet op basis van geheugen?


2 januari, 2015, Categorie:

Beste,

Vooreerst: dankjewel voor jullie voortreffelijke website. Ik had geen enkel idee hoe ik moest beginnen aan de keuze van een tablet maar na jullie artikels stuk voor stuk gelezen te hebben, ben ik tot een voorselectie van 3 modellen gekomen. Daarover heb ik dan nog een vraag: ik twijfel tussen de toshiba satellite radius 11, asus transformer book T200 en asus transformer book T100.

Vooral het verschil in werkgeheugen+opslaggeheugen viel me op als je de toshiba vergelijkt met de asus (allebei). Anderzijds is er een verschil in processor, waar ik dan weer niets van afweet. In ieder geval moet de tablet dienst doen voor oa email en tekstverwerking bij professioneel gebruik en dus graag krachtig werken.

Weet u toevallig of zowel de toshiba als de asus t200 geleverd worden zonder office?

kan u me helpen kiezen?

dankjewel!

Karen

Antwoorden

Ik denk dat een ander belangrijk aspect het design is. De Toshiba is een convertible en dus is het toetsenbord niet afneembaar. Dit is bij de modellen van Asus wel het geval.

Office wordt inderdaad niet meegeleverd, wellicht een trial maar geen volledige versie of een Office 365-abonnement.

Ik denk dat als je met name mail en tekstverwerking doet dat de processor niet veel uit zal maken. Meer werkgeheugen met jouw taken betekent onder meer dat je meerdere tabbladen live opent kunt hebben staan in de browser of meerdere programma’s tegelijkertijd kunt gebruiken. Echter, de vraag is of je hier echt veel werkgeheugen voor nodig hebt. Het opslaggeheugen is afhankelijk van wat je kwijt wilt, maar er is de mogelijkheid dit uit te breiden middels de cloud, een microSD-kaart of een harddisk.

Een antwoord toevoegen