Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Klein beetje hulp bij tablet keuze?


27 januari, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik ben me aan het orienteren voor een tablet, maar door het grote aanbod, valt het niet mee. Ik heb wel wat dingen op een rij maar heb de volgende vragen:

Maximum prijs: zo’n 250 Euro

Wat ik er minimaal mee wil doen: internet, email, een keer een film (via tv, eventueel met losse adapter/kabel)

Wat ik minimaal wil: usb aansluiting, sd slot, 10 inch, een recente android (4.2 of hoger)

 

Op het moment heb ik er drie waar ik steeds op uitkom: Samasung Galaxy Tab 3, Asus MeMo Pad 10, Acer Iconia A3

Over de Samsung Galaxy tab 3 lees ik best veel negatieve berichten , maar dan ook gerekend van de originele prijs van rond de 370 Euro. Op dit moment is hij, inclusief samsung cashback actie, te koop voor ongeveer 260 euro. Daarmee komt hij qua prijs in de buurt van de genoemde Asus en Acer…

Kan iemand me vertellen, hoe de drie zich verhouden tot elkaar en waarom de ene te verkiezen zou zijn boven de andere? Op papier lijken de verschillen niet zo groot.

Er wordt ook wel eens geklaagd over de resolutie van deze drie, maar is er in die prijsklasse tot ongeveer 250 euro wel een hogere resolutie te vinden (binnen de bekendere) merken.

 

Kortom, wat zou jullie keuze zijn bij bovengenoemde drie, of hebben jullie nog een (beter) alternatief?

Het merk Samsung bevalt me uitstekend met mijn smartphone en TV, maar ik ben er niet aan gebonden.

 

Klopt het trouwens, dat in de Samsung nog steeds niet de user profiles zit (ik lees tegenstrijdige berichten, dat het bij de update naar 4.2.2 wel/niet toegevoegd zou zijn).

 

Kortom, graag jullie ideeën/mening! Alvast bedankt.

Antwoorden

Beste,

Hierbij puntsgewijs mijn antwoorden;

– Een hogere resolutie is mogelijk, zie bijvoorbeeld de Asus MeMO Pad FHD. Ook kleinere tablets als de LG G Pad 8.3 en Nexus 7 bieden een hogere resolutie.

– In het prijssegment waarin je zoekt heb je de betere modellen wel te pakken, tenzij je ook naar kleinere formaten wilt kijken. Dan er is veel meer keuze.

– Wat betreft de drie modellen; zie onze reviews voor de uitgebreide ervaringen. Ik zou de Galaxy Tab 3 kiezen als je fan bent van de drukke TouchWiz interface. Daarbij is een Galaxy Tab handig als je een Samsung Smart tv hebt, ivm het communiceren met je tv. Dit is wel afhankelijk van de tv dus check dat even. Voor de Galaxy Tab is overigens wel een HDMI-adapter nodig wil je het beeld op tv weergeven. Qua prestaties en kwaliteit zijn de tablets aan elkaar gewaagd. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Acer Iconia A3, met name door wat handige functies.

– Het klopt wat je zegt; Samsung biedt geen ondersteuning voor meerdere accounts.

Ik zie net nog dat er een Asus MeMo Pad 10 is en een Asus MeMo Pad Smart (ME301T).

Zit deze ook een beetje in het groepje van de bovengenoemde drie qua prestaties?

MeMO Pad Smart is alweer wat ouder. Ik zou voor de 10 of FHD gaan.

Hallo Martijn,

Bedankt weer voor je reactie.

Ik ben vanavond ook nog even langs de winkel gegaan om de modellen eens in mijn handen te hebben.

De Samsung laat ik toch gaan; het is nog altijd de duurste met eigenlijk niet echt uitspringende eigenschappen en de relatief zware schil die over Android heen gelegd is, vind ik ook zonde; dat had ik op mijn Galaxy S2 ook.

In de winkel werd mijn aandacht ook nog gevestigd op de Lenovo S6000-F

Ziet er ook best interessant uit, en op dit moment erg fijn geprijsd: 185 Euro. De paar reviews die ik gelezen heb, waren ook best positief.

Ken jij dit model en zo ja, wat vind je er van? Ik zie op deze site wel reviews van de S6000, maar ik vraag me af, of dat dezelfde is als de S6000-F…

Ik kom er alleen niet uit, of er wel of geen GPS op zit. In de winkel zei men van wel; op internet lees ik verschillende verhalen, o.a. dat er vaak ten onrechte gezegd zou worden dat er GPS op zit.

Geen idee eerlijk gezegd nog, of ik het zou gaan gebruiken, maar ik zou het wel graag weten of het er op zit. Heb jij een idee?

Misschien nog even terug naar de winkel. Hoe kan ik trouwens het beste op het aparaat controleren of er GPS op zit? Als ik GPS settings vind, zit er dan ook automatisch GPS op?

Groeten, B

Hoi,

Ja, ik ken het model wel en heb hem kort in handen gehad tijdens MWC 2013. Een review heb ik er helaas nog niet van kunnen maken, maar de eerste indruk was prima. Ook qua specs een prima apparaat. Lenovo is daarbij een betrouwbaar merk dus ik heb er weinig op aan te merken. 

Er zit geen gps op, tenzij je het model met 3G-module voor mobiel internet koopt.

Het is lastig controleren maar ik zou altijd de website van de fabrikant erbij pakken. Er zijn ook weer verschillende vormen van gps dus een instelling zegt niet alles.

Hmmm, nu is er de komende dagen de btw-vrij actie bij mediamarkt en worden de prijzen wel een stukje aantrekkelijker.

De genoemde tablets komen zelfs een stuk onder de 200 euro uit!

Zelfs de galaxy tab met de korting en de Samsung cashback actie, komt dan uit op een kleine 215 Euro.

Maar door de actie en de nog lopende cashback actie van Asus, zou de MeMo Pad FHD 10 nu uitkomen op ongeveer 235 euro en dat met 1920×1200 resolutie, 2 GB ram en 32 GB geheugen!

Heb jij (Martijn) deze ook al eens geprobeerd? Hoe zie je die ten opzichte van de Tab 3, Memo Pad 10, S6000F?

Ik las iets over lichte haperingen als minpuntje; is jou daar iets bekend over?

Check onze (en dus ook mijn) reviews aan de zijkant of via het menu. Dat zijn onze ervaringen met de betreffende tablets. We hebben ze allemaal getest.

Tnx, die had ik ook allemaal gelezen. Veel info en lekker duidelijk geschreven!

Bedankt voor je hulp!

Dat is mooi om te horen! Ik hoop dat je er iets verder mee komt, anders horen we het wel :)

Een antwoord toevoegen