Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Krijg USB / card reader niet werkend op samsung tab 4 10.1?


18 november, 2014, Categorie:

Ik heb sinds kort een Samsung tab4 10.1 (android 4.4.2) en wil graag mijn foto’s vanaf een SD kaart op de tab4 kunnen zetten. Dus een card reader gekocht waarop USB, SD en nog een aantal kaart soorten passen. Ik heb de tab 2 gehad en toen had ik twee adapters, dat werkte prima maar helaas past dit niet meer. Al ben ik wel blij met de micro usb aansluiting, scheelt weer een lader meenemen op vakantie ;-)

De card reader krijg ik niet werkend op de tab 4. Als ik m aansluit gaat heel even het lampje branden van de card reader en tablet zegt usb connector aangesloten maar er gebeurt niets en de bestanden zijn niet te benaderen. Ook gaat na 1 a 2 seconden het lampje op de card reader uit dus op zich logisch dat de bestanden niet te vinden zijn.

Ik heb de card reader aangesloten op mijn mobiel (HTC) en zonder problemen kom ik bij de foto’s en het lampje blijft branden. Ook op de tablet van mijn dochter een Qware werkt de reader prima. Dus mijn conclusie het moet aan de tab 4 liggen.

In eerste instantie kon ik ook niet bij de optie voor usb fout opsporing want de ‘ontwikkelaarsopties’ bij instellingen waren verborgen maar dmv google dit weer boven water gekregen (door een aantal keer op het buildnummer te drukken, wie bedenkt dit!) maar ook het vinkje bij USB foutopsporing helpt niet. Wel valt op dat er geen app is ingesteld bij selecteer app voor foutopsporing maar dit kan ik ook niet doen, er staat ‘geen’ en kan nergens iets kiezen.

Kan iemand me helpen om dit aan de praat te krijgen. Ik heb begrepen dat er niet een speciale adapter van samsung te koop is voor de tab 4. Heb ik nu net de verkeerde card reader gekocht ? Heeft iemand een dergelijke kabel of adapter die wel werkt bij de tab4 ?? Alvast bedankt voor het meedenken !

Antwoorden

Inmiddels contact gehad met Samsung en die zeggen dat het niet mogelijk is om iets van een card reader/kabel/adapter aan te sluiten op de tab 4 10.1 via de micro usb om zo gegevens over te kunnen zetten.

Ik blijf het gek vinden omdat internet vol staat met dit soort card readers en OTG snoertjes waarmee dit wel mogelijk zou zijn. Ook de verkoper blijft volhouden dat hij ze dagelijks verkoopt en nooit klachten krijgt. Ook kom ik weinig mensen tegen via google die tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Echt niemand een idee ??

Inmiddels toch eigenwijs een ‘Micro USB OTG Host Adapter’ aangeschaft (als laatste optie om te proberen) en dat werkt wel. De USB – SD card reader van de pc erin en probleem opgelost.

De samsung galaxy tab 4 onderstend geen OTG.

Nee, dat zei Samsung ook maar toch werkt het nu wel met de bovengenoemde Micro USB OTG Host Adapter en daar ben ik erg blij mee !!!

ook andere usb apparaten?

Zoals ?? Ik heb verder niet echt iets om dit uit te testen. Alleen een USB stick met data en een SD kaart geprobeerd (deze laatste dan natuurlijk via een adapter). Wij denken dat de vorige cardreader wellicht teveel stroom vroeg en dat deze het daarom niet deed. Je zag de tablet reageren met de opmerking USB connector is aangesloten en het lampje van de cardreader ging branden en vrijwel meteen daarna weer uit en dan was de melding bij de tab ook weg. Dus hij herkende het wel…

Misschien en externe voeding voor de andere kaart lezer? Ik bedoelde met andere usb apparaten een muis/toetsenbord.

Die mogelijkheid had de kaartlezer niet dus deze heb ik geretourneerd. Maar met dit snoertje wat ik nu heb ben ik gelukkig geholpen, foto’s overzetten lukt prima.

Ik heb geen muis of toetsenbord in huis met snoer, alles draadloos dus kan ik niet testen. Want ?? Heb jij hetzelfde probleem ?

nee ik wilde hem misschien ook kopen. maar bij een draadloze toetsenbord zit toch een usb-ontvanger. als goed is moet hij die ook herkennen.

Voor het toetsenbord heb ik iets van logitech wat je moet koppelen maar daar kan ik verder niet bijkomen zonder de hele pc kast eruit te halen dus dat wordt ‘m niet om te testen. Maar ik had nog een andere muis liggen met zo’n usb ontvangertje en ja dat werkt ook. Kan gewoon met hulp  van datzelfde kabeltje worden aangesloten op de tab4.

Hallo, Ik heb vanmiddag een Trust Connectionkit met card reader gekocht bij de MM, volgens de verkoper past die ook op de Tab4( staat niet op de verpakking).

Werk dus ook niet. ik ga dus zo’n Micro USB Adaptor kopen en hopen dat ie werkt.

 

Marica

Bij mij werkt het nog steeds prima, blijft raar dat zo’n kit niet werkt….. Succes!

Werkt overigens ook niet op Samsung A5…

ik had hetzelfde probleem. maar nu komt het gekke: ik stopte een usb stick in de card reader, en de sd card met foto’s zat er ook nog in.

toen kon ik wel de sd card benaderen, via de usb stick. ja te gek voor woorden. heb het een aantal keer gedaan op deze manier, en het werkt echt.

willem

hahaha dat is zeker gek maar als het werkt dan prima !!!

Een antwoord toevoegen