Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo met geblokkeerd openingspatroon?


27 december, 2013, Categorie:

Ik heb zojuist een tablet van lenovo a1000 gekregen en tijdens mijn experimenten het ding al meteen onbruikbaar gemaakt.  Om het scherm te openen heb ik voor een patroon gekozen ipv voor een wachtwoord en nu krijg ik al 20 keer de reactie dat het patroon niet juist is.  Ik zie geen enkele manier om dit patroon te verwijderen of om het scherm te openen.  Kan iemand me helpen aub?

Hoe reset ik het toestel?  Ik heb nog niets belangrijks gedaan, dus alle inbreng mag verdwijnen.  Ik heb minutenlang patroontjes getekend, maar ik krijg het verwachte effect niet op mijn scherm.

Antwoorden

Als het goed is kan dit helpen;

Maak binnen korte tijd, zo’n 30 seconden, veel verschillende patronen met minimaal 3 stippen. Probeer het steeds opnieuw. Na een tijd geprobeerd te hebben komt er een venster tevoorschijn waarin vermeld wordt dat je het te vaak geprobeerd hebt. Wacht even en vervolgens zie je onder de stippen de optie ‘patroon vergeten?’ verschijnen. Hierop kun je klikken om middels je Google account gegevens in de loggen.

Mocht dat niet lukken dan is een harde reset (terugzetten naar fabrieksinstellingen) de enige optie.

Ik zie dat je een nieuwe vraag gesteld hebt maar zo werkt het niet echt. Het vervolg op je vraag kunnen we hier behandelen. Een nieuwe vraag met dezelfde vraag is niet handig voor jou, mij en mensen die hetzelfde zoeken.

Daarbij is het altijd netjes om even te reageren op diegenen die je een antwoord gegeven hebben. Dan weten zij ook of het gewaardeerd wordt en of het werkt.

Maar, ik merk dus dat het niet gewerkt heeft. Probeer dan de tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Check hiervoor de handleiding en lees dit artikel door.

Sorry, hoor. Ik had even niet door hoe je op het antwoord reageert.  Ik hoop dat het nu goed is.  Ik heb het artikel over het resetten doorgenomen en ik kom dan in veilige modus, maar nog altijd met het scherm voor het inbrengen van het patroon.  Hoe moet het dan verder?

Ik heb nog wat met die up/down knoppen gespeeld en met de standby knop.  Ik kwam toen in factory test mode en bij de test van de headset blokkeert de boel helemaal.  Ik zou op een headset key moeten drukken ???? 

Dat is iets wat ik nog niet eerder gehoord heb. Hoe staat terugzetten naar fabrieksinstellingen in de handleiding omschreven (middels de knoppen)? Je komt inderdaad in een factory menu en daarin zou je het apparaat moeten kunnen resetten. Hoe het er bij Lenco precies uitziet durf ik niet te zeggen.

De miserie is, dat ik geen deftige handleiding vind.  Ik heb de snelstartgids en deze handleiding http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_a1000_ug/data/NL/index.html waar alleen maar de simpelste handelingen worden beschreven.  Ik vind daar niets over harde reset of over oplossingen voor problemen.  Heeft iemand misschien een goede handleiding ?  Waar vind ik die dan?

Met een beetje zoeken heb ik dit gevonden;

– Hou de volume + aan/uit knop ingedrukt
– Selecteer ‘Wipe data & factory reset’ met de volume-knop
– Hou volume + aan/uit knop ingedrukt om te bevestigen

Ik heb stap 1 van je aanwijzingen uitgevoerd.  Ongeveer een minuut lang.  Er gebeurde niets.  Ik heb dit gedaan met het toestel actief, in standby en volledig uitgeschakeld.  Ik krijg geen ‘Wipe data en factory reset op mijn scherm.  Het factory menu begint alleen maar een automatische test die blokkeert op de headset key die ik nergens kan vinden.  Geen keuzemogelijkheden :-(

 

Ok, heb je dit gedaan;

Hou de volume omlaag en de standby-knop ingedrukt totdat je het lenovo logo ziet. Laat dan los. Dan zou het menu moeten verschijnen.

Zit er daarnaast niet een reset knopje (gaatje) naast de koptelefoon aansluiting? Probeer die anders eens ingedrukt te houden.

Voor wie met hetzelfde probleem te doen krijgt:  eindelijk de oplossing!

Als ik de volume down + standby samen indruk, dan krijg ik het volgende:

HQ factory mode: Full test, PCBA test en HQItem Test als menu. 

Als ik de volume up + standby samen indruk, dan krijg ik het volgende:

Android system recovery met keuze uit: reboot system now, apply update fromADB, apply update from sdcard, apply update from cache, wipe data/factory reset, wipe cache partition, backup user data en restore user data.

Ik kies dan wipe dat/factory reset en bevestig via standby knop.

De datum en het uur zijn veranderd, maar mijn ingestelde achtergrond en het patroon komen nog altijd op het scherm.  Moet ik misschien ook wipe cache partition uitvoeren om deze instellingen te verwijderen?

Allez, we staan toch al iets verder. 

 

Noch wipe dat, noch wipe cache wijzigen het beginscherm naar de defaultwaarde.  Ik had ook ingesteld dat de leesrichting automatisch wijzigt naargelang je het scherm plat of rechtop houdt.  Ook dat is niet aangepast na deze ingrepen.

Helemaal niets verder dus.

Ik heb het lipje voor de sd kaart even geopend en zie daar 2 gaatjes naast de opening voor de kaart.  Ik heb daar even in geprikt, maar zie niets veranderen.

Wat nu?

Dat is erg vreemd. Bij terugzetten naar de fabrieksinstellingen zou alles gewist moeten zijn zodat de tablet in de staat is zoals hij uit de fabriek kwam. Weet je zeker dat je die optie goed bevestigd hebt?

YES!  Blijkbaar een probleempje met de coordinatie van linker en rechter hand.  Voor mensen die hetzelfde probleem zouden hebben.  Als je op het scherm een platliggend groen robotje ziet met een rood uitroepteken erboven: niet goed gedrukt op beide knoppen.  Druk eerst op de volume up en bijna gelijktijdig, maar erna, op de standby knop.  Als het goed is, dan staat het robotje recht en draait er blauw gekleurd motiefje voor zijn buik.  Even laten draaien…je tablet schakelt zichzelf uit en weer en… gefikst.

Uit de grond van mijn hart…bedankt voor de hulp en vooral voor je geduld. ;-)

Een mooi nieuw jaar gewenst.

Dat is mooi om te horen :)

Ook jij een mooi nieuw jaar gewenst en veel plezier met je tablet!

Een antwoord toevoegen