Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lifetab S1034x Medion (lenovo) gaat steeds uit?


28 januari, 2018, Categorie:

Mijn tablet springt steeds uit als ik een tijdje bezig ben, ik heb al een andere launcher geïnstalleerd omdat de standaard launcher3 steeds ophield. De accu is nog goed, ik heb een paar maal gereset(hard). Android versie 5.0.2 (lollipop).

Weet u een oplossing?

WimkeA

Antwoorden

En wat gebeurt er als je de standaard launcher gebruikt? Misschien vraagt een andere launcher teveel van de processor of het werkgeheugen.

De origineel geïnstalleerde Launcher3 is  gestopt. Als ik de fabrieksinstellingen terugzet, worden vrijwel alle app verwijderd behalve die van medion. Als ik dan vervolgens opstart krijg ik na een paar minuten de melding launcher3 is gestopt en het systeem schakelt uit. Dan installeer ik via mijn laptop een nieuwe launcher3 die google dan naar mijn tablet stuurt. Vervolgens start ik op en pas de launcher in de startpagina aan.  De tablet doet het weer en schakelt vervolgens  na een 10 tal minuten uit. Ik kan weer opstarten, maar het proces herhaalt zich.

Zelfde probleem (in originele staat, aan launcher niks veranderd):

Medium Lifetab schakelt na periode automatisch uit, terwijl batterij nog ruim 90% is (gechecked na opnieuw opstarten).

 

Terug naar fabrieksinstellingen lijkt soms enkele dagen te helpen, maar het probleem komt telkens terug !

Hier ook hetzelfde probleem. Begonnen na 1 jaar ofzo.

Hier ook hetzelfde probleem. Een bijkomend probleem is dat de Lifetab óók niet meer normaal wil starten (gaat direct uit of in stand-by).

 

Ik zie bij het aanzetten ook kort een foutmelding verschijnen:

 

ERRLINUX_ERROR [uefi_get_simple_var] Failed to get variable WDColdReset

 

Wanneer ik naar Fastboot modus ga worden enkele waarden ook niet herkend:

 

HW_VERSION –

BOOTLOADER VERSION – unknown

SIGNING – ?

SECURE_BOOT – ?

 

Weet iemand toevallig of ik ergens een (officiële) ROM/firmware voor de Lifetab kan vinden.

Ik heb ervaring met flashen/rooten en wil uitsluiten of dit een hardwarematig probleem betreft.

 

Mvg,

Christiaan

Ben ik weer (van bericht hierboven).

 

N.a.v. een filmpje op YouTube ( https://www.youtube.com/watch?v=LoQbgQJEQQ8 ) heb ik de tablet opengemaakt. Al snel kwam aan het licht dat het stroom stekkertje dat van de accu naar het moederbord gaat er maar halfjes in zat. Mogelijk is hierdoor de software tijdens het tablet gebruik en/of starten/uitzetten beschadigd geraakt.

Ik ben de tablet nu d.m.v. de recovery/herstel software van de Medion website ( https://www.medion.com/nl/service/topic/medion-products#product-links ) aan het herstellen naar de fabrieksinstellingen (de firmware/ROM wordt hierbij opnieuw naar het flash-geheugen van de tablet geschreven).

Ik hoop dat hierna de problemen zijn verholpen (afkloppen).

 

Mvg,

Christiaan

Ben ik weer…

 

Na het installeren van alle updates (tot en met update 6) en het volledig opladen van de accu ging ik de tablet op enkel de batterijlading gebruiken.

 

Ik installeerde het spel Subway Surfers en deze startte op. Ik speelde het een minuut of wat en ineens kreeg ik de melding dat de tablet zich ging afsluiten omdat de accu leeg zou zijn.

 

Na het aanzetten van de tablet zag ik dat het batterij pictogram nog zo goed als vol was en anders had de tablet zichzelf wel direct opnieuw uitgeschakeld.

 

Kennelijk speelt er dus nog een probleem en ik vrees dat dit een probleem zal zijn welke ik niet zal kunnen oplossen/verhelpen (mogelijk is er een probleem met de hardware).

 

Zeer spijtig en de fabrieksgarantie is eveneens al lang verlopen.

Een antwoord toevoegen