Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mijn Asus laptop reageert niet meer?


5 september, 2017, Categorie:

Het beeld staat op zwart en hij reageert niet meer op commandos. Hoewel het beeld op zwart staat geeft een van de indicatielampjes aan dat hij wel aan staat, maar hij reageert dus nergens meer op. Het maakt ook geen verschil of ik de stroom wel of niet afsluit. Wat kan ik hieraan doen? Is het een idee om hem leeg te laten lopen als dat kan en hem daarna weer proberen op te starten als hij is uitgevallen?

Antwoorden

Vervelend. Heb je de mogelijkheid om een extern beeldscherm op de laptop aan te sluiten? Mocht je dan nog geen beeld krijgen dan is de videokaart wellicht kapot.  Het zou kunnen duiden op een defect. Voor ons is het onmogelijk om dit op afstand te beoordelen en er kunnen diverse oorzaken zijn.  Ga even langs bij een reparateur.

Als je de laptop in geval van nood direct wilt afsluiten houd dan de powerknop enige tijd ingedrukt. De laptop zal dan waarschijnlijk zichzelf uitschakelen. Het leeg laten lopen van de accu zal waarschijnlijk niet direct helpen.

Succes!

Bedankt voor het antwoord! Helaas ook al drukte ik op de powerknop voor langere tijd, dan gebeurde er nog niks. Ondertussen is de laptop uitgevallenen heb ik hem weer aangezet. Weliswaar heb ik nu weer beeld, maar hij blijft op “Afsluiten” staan, met een laadbalkje dat hij bezig is met afsluiten

Ik heb bijna hetzelfde probleem. Alleen wilt mijn laptop niet meer aangaan. Het is een Asus waarvan het beeldscherm gescheiden kan worden van het toetsenbord. Hij laadt wel en de accu is vol, alleen wilt de laptop niet meer aangaan. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Tnx Bart, die van mij werkt weer.

Een antwoord toevoegen