Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pdf bestanden zijn weg na opnieuw instellen ipad?


22 maart, 2016, Categorie:

Op mijn Ipad bewaar ik pdf bestanden zoals handleidingen en brieven. Ik heb via Itunes een volledige kopie gemaakt op mijn pc van mijn Ipad. Daarna deze gereset en opnieuw geinstalleerd. Ipad weer aangesloten op de pc en de kopie teruggezet naar de Ipad. Heb foto’s, notities enzovoorts terug, maar mijn pdf bestanden zijn weg. Ra, ra, waar zijn ze. Is een jaar geleden gebeurd, maar het zit me nog steeds dwars. Groet, Bram

Antwoorden

Het kan zijn dat de app/map waar deze bestanden stonden niet in de back-up staat. Waar heb je deze bestanden precies opgeslagen?

Martijn, waar ze stonden op de Ipad weet ik natuurlijk niet. Ik ging er vanuit dat ik een volledige copie van de Ipad op mijn pc heb gezet. Ik heb naderhand op mijn pc nergens de bestanden kunnen vinden. Ik denk dus nu dat dergelijke Ibooks bestanden niet in de procedure “maak een volledige copie” worden meegenomen.

Maar het waren dus iBooks bestanden? Staan ze dan niet gewoon in de app om opnieuw gedownload te worden? Je moet inderdaad de apps aanvinken die meegenomen moeten worden.

Ja, maar dat had ik dus moeten doen voordat ik een “volledige kopie” van mijn Ipad ging maken. Ze zijn dus in dat proces niet meegenomen. Stonden dus niet op mijn PC en zijn tijdens de reset van de Ipad vernietigd. Ik geloof trouwens niet dat ik ze kon aanvinken. Ik zal eens kijken of ik het nu kan. Wat ik Apple kwalijk neem is het gebruik van de term “volledige kopie”. Je hoeft dus niets aan te vinken, maar wellicht dus wel je ibooks bestanden. Niet je gekochte boeken want die kun je weer downloaden. Is heel gek. Wat ook gek is dat ik helemaal niets over dit probleem ergens kan lezen.

 

Toevallig gisteren op deze site ergens gelezen over exact hetzelfde probleem. Was een bericht van al een paar jaar geleden, maar toch, ik ben niet de enige.

Een antwoord toevoegen