Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PDF bewerken op tablet, liefst annoteren met een pen?


18 september, 2014, Categorie:

Hallo,

Voor het papierloos vergaderen met een tablet ben ik op zoek naar een app voor het eenvoudig bewerken van PDF bestanden (annoteren),  het liefst met een pen. (er is nog geen tablet/ besturingssysteem gekozen)

Op welke manier kunnen bewerkte PDF bestanden vanuit de Cloud omgeving converteert worden naar de werkomgeving op kantoor? (op kantoor Windows 7 als besturingssysteem)

 

Anna

Antwoorden

Hoi Anna,

Het synchroniseren van documenten kan eenvoudig via verschillende diensten als Dropbox, Google Drive en OneDrive. In principe kan elk systeem overweg met pdf-bestanden, bij sommige systemen is het nodig om bestanden om te zetten. Als je echt wilt annoteren dan is een tablet met stylus aan te raden, en dan kom je al snel uit op de Microsoft Surface Pro 3 of de Samsung Galaxy Note 10.1 (2014). Dit zijn toch wel de betere modellen met stylus. Natuurlijk is elke tablet met stylus te gebruiken maar dan hebben we het over een capacitieve stylus die verre van nauwkeurig is en waarvan de functionaliteit ook beperkt is. De vraag is dus; hoe belangrijk is deze stylus?

In zowel de App Store als de Google Play Store zijn apps te vinden waarmee je documenten en pdf-bestanden kunt bewerken. Als je een Windows-apparaat neemt krijg je natuurlijk toegang tot de desktopomgeving en kun je daar met de geavanceerde programma’s van Adobe aan de slag.

Lees meer over pdf-bestanden.

Beste Anna en Martijn, en anderen,

Ik wil hetzelfde kunnen als Anna, kan heb een Samsung noten pro met stylus, echter de pdf annotators die ik probeer werken niet goed. Bijv. i-annonate heeft de juiste functionaliteit, maar brengt de pdf bestanden gedeeltelijk niet in beeld…… Wie kan mij adviseren, welke app werkt wel goed? Het enige wat ik wil is handmatig met pen aantekeningen maken op pdf, met mijn tablet…..

 

Alvast dank, Bas

 

 

 

H

Een antwoord toevoegen