Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijs verschillen (Ned) tablets en tablets van bijv. Chinese webshops?


1 januari, 2014, Categorie:

Hoi,

ik wil al een hele tijd graag een tablet kopen maar heb gewoonweg niet de financiele middelen voor een bijvoorbeeld een iPad of Galaxy Tab/Note.

Alternatieven zat, bij alle grote winkelketens (Kruitvat.Bart Smit/Blokker/etc) heb je er al 1 voor nog geen 100 euro.

Bij mij gaan dan gelijk alle bellen rinkelen, als iets te mooi lijkt om waar te zijn is dat het vaak ook.

En inderdaad, na het apparaat eens kritisch te hebben bekeken is het eigenlijk gelijk al duidelijk,  de specificaties van die “koopjes”  zijn leuk voor wat een kind op de basisschool (niet denigrerend bedoeld) er mee zou gaan doen maar als je wat zwaardere spellen (Fifa/GTA/Blitz Brigade) wil gaan spelen gaat dat em gewoon niet worden.

Nu kwam ik tijdens het googelen in China uit (Deal Extreme) en daar wordt je nog net niet doodgegooid met het aanbod wat ze aan tablets hebben en ook weer varierend in prijs van 40 tot  ruim 500 euro..

Nu is goedkoop meestal duurkoop en aangezien ik op deze nieuwjaarsdag toch niets heel veel beters te doen had ben ik er gelijk even ingedoken. Valt gelijk iets op..  op het eerste gezicht lijken het bijna exacte kopieen van de meest bekende tablets van Samsung, Acer, Lenovo. Zelfs typenummers komen bijna overeen, en dat voor nog niet eens de helft van wat je voor het origineel zou betalen (Ringelingeling, gaan die bellen weer). En inderdaad als je uit de roes van die “droom deal” bent en eens beter gaat kijken naar de specificaties  komen ze in de verste verte niet overeen met het origineel en is de euforie van het “koopje” per direct voorbij.

 

Toch blijf ik met een gemengd gevoel zitten. Heb op dealextreme nu ruim 300 tablets bekeken waarvan er voor mij zeker 280 gelijk afvallen. Blijven er toch nog 20 over……

Als ik bijvoorbeeld kijk naar deze tablet 

http://dx.com/p/freelander-pd10hd-7-ips-exynos4412-quad-core-android-4-1-tablet-pc-w-wi-fi-hdmi-black-198935

maakt deze gebruik van de samsung exynos 4412 cpu (zelfde als de Note II)  rest van de specs zijn ook best redelijk naar mijn idee en kost ie nog geen 115 euro.

Of deze 

http://dx.com/p/hl6-7-0-capacitive-screen-android-4-2-quad-core-tablet-pc-w-1gb-ram-8gb-rom-black-white-266902

Zelfde CPU als de lenovo yoga-tab8 voor net 100 euro tegenover de lenovo van 220 euro

en zo zijn er nog wel een aantal te vinden….

Ook al kan ik niets geks vinden wat het enorme prijsverschil verklaart, toch rinkelt er nog ergens een belletje…

En na ongeveer 3 uur zoeken geef ik het op… Ik als leek kan het niet verklaren en heb altijd geleerd, wat je niet weet of snapt moet je vragen….

 

Sorry, het is een heel verhaal geworden maar zou iemand eens met een professioneel oog kunnen kijken of ik toch iets over het hoofd zie wat het prijsverschil verklaart of is het voor die prijs gewoon een goed product alleen van een onbekend merk.

Alvast mijn dank.

Floris

Antwoorden

Lang verhaal inderdaad :)

Maar, ik begrijp je punt. Laat ik je eerst even naar ons artikel over tablets in China kopen verwijzen. Daar kun je al aardig wat uithalen.

Daarbij is een belangrijke oorzaak voor de lage prijzen dat een Chinese tablet vaak door tientallen fabrikanten onder andere namen verkocht wordt. Er is dus aardig wat afzet en dus kan de prijs laag gehouden worden.

Combineer dit met lage loonkosten, componenten van vaak mindere kwaliteit en geen of nauwelijks marketing of support, en je hebt aantrekkelijke prijzen.

Dank je voor je reactie.

heb inmiddels het artikel gelezen.

zit nu alleen nog even met 1 dingvoor ik ga beslissen.

het verschil tussen 1 of 2 gig ram geheugen is dat heel erg merkbaar tijdens het werken met een tablet ?

Ja, ik zou wel direct voor 2GB kiezen aangezien dit bijvoorbeeld multi-tasken soepeler maakt. Maar, alles is afhankelijk van andere factoren, waaronder ook de resolutie.

Een antwoord toevoegen