Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung tab3 10.1 aansluiten aan tv via micro-usb naar hdmi-kabel?


6 december, 2014, Categorie:

Ik heb een micro usb- kabel naar hdmi aansluiting gekocht om mijn samsung tab 3 10.1 aan te kunnen sluiten op mijn tv. Helaas lukt dit niet en blijft het tv-scherm zwart.

Ligt dit aan bepaalde instellingen op mijn tablet of moet ik nog iets anders aanschaffen (zodat ik de films op mijn tablet op mijn tv kan afspelen?

Antwoorden

Heb je een adapter gekocht die voor de Galaxy Tab 3 bedoeld is? Ik lees namelijk van meer gebruikers dat niet alle adapters werken.

Ik heb een kabel gekocht genaamd startech hdmi, HDMI >Micro-USB, MHL dus inderdaad geen specifieke samsung of galaxy tab3 kabel/adapter nee. (https://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-138820).

Ik dacht dat als ik de micro-usb op de tablet aansluit en vervolges de hdmi in tv, dat ik dan beeld zou hebben. Het vreemde is dat met een asus tablet met een micro-hdmi > hdmi wel feilloos werkt. Alleen heeft de samsung tab3 geen micro-hdmi aansluiting vandaar voor deze speciaal de micro-usb aangeschaft maar dat werkt dus niet :-(

En ik kan verder op de tablet geen instellingen hiervoor terugvinden. Ligt het dan toch aan de (verkeerde) kabel? Geen idee welke ik dan moet kopen.

Samsung nl tab 3

Is dit al opgelost? Ik heb namelijk hetzelfde…

Een antwoord toevoegen