Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Schalen van websites in Chrome of Firefox?


21 juli, 2016, Categorie:

Ik heb een Asus Memopad 7 (FHD model) en ben dik tevreden. Een website als Amazon.de zie je volledig, maar de lettertjes zijn wel erg klein. Voor mij geen probleem, maar mijn oude moeder van 85 kan dit niet meer lezen.

Als ik nu de font size aanpas, wordt de tekst binnen de user interface en de applicatie (adresbalk van een browser bijv.) wel vergroot, maar nooit op de website zelf.

Ik ga nu een tablet kopen voor mijn moeder. 10″, dus dat is al wat groter, maar wat kies ik nu? 1024*768 van de Galaxy Tab, de Asus Zenpad 10 Z300M met 1280*800 of toch een full HD Galaxy Tab A?

Ik heb te weinig ervaring met tablets – hoe gaat de website van Amazon er op een HD scherm uitzien? Nu wel geschaald en aangepast/reflowed, of gewoon een horizontale scrollbalk (wat absoluut ongewenst is)? Kan je misschien toch de font aanpassen op elke website, want dan is een FHD scherm natuurlijk mooier?

Graag advies, alvast bedankt!

Antwoorden

Amazon.de is geen responsive website dus dat is het probleem. Ik zou de app van Amazon downloaden, dan is het prima te gebruiken. Gelukkig zijn de meeste sites wel responsive en dus goed te lezen. Het is wel zo dat hoe groter de resolutie hoe groter de kans dat de letters wat kleiner worden.

OK, dank je. Ik begrijp dat het dus per website werkt. Ik ben niet zo’n fan van speciale apps voor dit soort dingen, je weet nooit welke prive info ze uitspioneren en doorsturen. Bij Amazon weet je dat ze je orders en browsen in de winkel volledig volgen en opslaan, maar die app zou bijv. ook aan andere gegevens kunnen. Tenminste bij mijn versie van Android kan ik niet per toegangsrecht blokkeren, bij installatie geef je de gevraagde toegangsrechten of het ding installeert niet.

Bijkomende vraag: zijn er veel websites die not responsive zijn?

Er zijn er nog aardig wat maar vooral de kleinere sites. De grote sites hebben of een responsive versie (zoals wij) of een app.

Goed, bedankt voor je hulp! Ik heb de Z300M op weg, Amazon heeft een goeie return policy dus als het uiteindelijk toch niet lukt… Maar ik denk dat het belangrijkste voor oudere mensen de leesbaarheid, dus grote letters is, en dan hoop ik met een 720p aan de veilige kant te zijn.

Een antwoord toevoegen