Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Schermtechnologie: WQXGA TFT LCD of ips?


1 april, 2014, Categorie:

Goedemorgen, ik heb een vraag aan u.

Ik twijfel tussen Galaxy TabPro 8,4 WiFi T320 en een I-Pad 7,9

Voordeel Samsung is GPS maar ik heb dat eventueel ook op mijn TomTom en nog een voordeel is dat deze veel goedkoper is dan de I-Pad.   

Omdat die I-Pad zoveel duurder is zou je zeggen dat die enorme voordelen zou moeten hebben tov die Samsung. Dat zou dan kunnen zijn omdat I-Pad 3G heeft (wat voor mij onbelangrijk is overigens) maar dat zou niet zo’n groot verschil moeten maken. Is het dan mogelijk omdat de schermtech zo verschillend is? Ik zie door de bomen het bos niet zo goed meer. Ik hoop dat u mij een heel klein beetje de weg kunt wijzen.

Herman

 

Antwoorden

Hoi Herman,

Ik denk dat ik je niet helemaal begrijp… De iPad mini (7.9-inch) is zelfs iets goedkoper dan de Galaxy TabPRO 8.4. Ik denk dat je wellicht de 4G-versie van de iPad vergelijkt met de WiFi-versie van de Galaxy TabPRO 8.4 maar dat is natuurlijk geen eerlijke vergelijking. De WiFi-versie van de iPad mini is een stuk goedkoper en dus interessanter voor je dan de 4G-versie.

GPS ontbreekt echter wel op de iPad mini. Daarvoor moet je de 4G-versie aanschaffen. Qua scherm ontlopen ze elkaar niet zoveel. Beiden prima displays.

Je hebt gelijk Martijn, die iPad is inderdaad goedkoper. Ik ben niet volledig geweest met mijn vraag. Ik ga eigenlijk uit van een resolutie die overeenkomt met elkaar. Dus 2560 x 1600 voor Samsung en 2048 x 1536 voor iPad. In dat geval is de iPad een stuk duurder. Dat had ik er bij moeten zeggen.  Dus dan kom ik weer terug op mijn eerste vraag. Kan je daar nog iets over zggen Martijn? 

 

Ik begrijp niet wat je daar precies mee wilt zeggen? De resolutie is iets lager maar de Galaxy TabPRO 8.4 is ook iets groter. Dat compenseert deels. De ppi is inderdaad iets hoger op de Galaxy TabPRO maar het verschil is niet bijzonder groot. Wat is je vraag daarover precies?

Ik zal proberen duidelijker te zijn Martijn.

Wensen/niet nodig: Ik hoef géén 3G. Verder zou GPS eventueel een klein voordeel zijn omdat ik dat ook al op mijn TomTom heb. Verder voor de vakanties lees ik e-boeken en kijk op internet + email.

Dit is mijn vraag: Wat zou jij dan aanraden, die Galaxy 8.4 of iPad mini met resolutie 2048 x 1536 

2e vraagje (niet zo belangrijk, alleen informatief): Is 2048 x 1536 van iPad automatisch een Retina?

De keuze zou ik baseren op; Android of iOS? Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Qua hardware ontlopen ze elkaar echt nauwelijks en daar zou ik, tenzij GPS de doorslag geeft, de keuze dan ook niet op baseren. Je kunt beter kijken of Android/iOS jou als besturingssysteem bevalt en of het app-aanbod je tevreden stelt.

Overigens, wellicht weet je het al, maar de iPad beschikt ook niet over de mogelijkheid het geheugen met een microSD-kaart uit te breiden. Wellicht belangrijk.

Lees meer over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet. Hier gaan we ook in op de verschillen tussen de besturingssystemen.

Het woord retina zegt niet zoveel. Het geeft immers gewoon een hoge resolutie aan en daar zou ik niet teveel aan vasthouden. Het is een term verzonnen door Apple en dus ja, de iPad mini Retina heeft een Retina-display. Ik durf te zeggen dat je het verschil in resolutie niet als probleem of groot voordeel gaat ervaren.

Als je een Android tablet neemt zou ik altijd voor een Nexus gaan. Dan heb je een gebruiksvriendelijke Android zoals ie bedoelt is zonder allerlei vage Samsung rommel. iPad kan ik niet goed over oordelen. Ik vind apple producten altijd maar voor patsers die willen laten zien hoeveel geld ze hebben. Je kunt er minder mee en je betaald een stuk meer.

Een antwoord toevoegen