Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Schoonmaakprogramma’s Android Tablet/ ruimte maken op tablet?


24 september, 2017, Categorie:

Ik heb een Samsung Tabpro met Android 4.4.2. en ik vraag me af of je eigenlijk wel schoonmaak programmaatjes nodig hebt.

Zoals Batterydoctor, Avast opschonen, Cleanmaster.

Het neemt ook allemaal plaats in en er ik heb al weinig werkgeheugen.

Zijn er ook andere manieren om overbodige rommel te verwijderen, als het er al is, of om je tablet sneller te maken of te houden?

Antwoorden

Schoonmaakprogramma’s belasten idd het werkgeheugen en nemen ruimte in. Toch kunnen ze ook hun nut bewijzen. Hoeveel een specifiek programma gebruikt verschilt per programma. Als je gebrek hebt aan ruimte op je tablet en/of hij wordt wat traag dan is het tijd om grote schoonmaak te houden! We hebben dit artikel voor je geschreven waar stapsgewijs de procedure staat beschreven.

Succes!

 

 

 

 

Bedankt voor de tips Bart.

Er zijn wel heel veel apps die ik zou willen verwijderen hoor, ze nemen alleen maar plaats en geheugen in en ik gebruik ze nooit. Heb ook vaak geen idee wat het is zoals: ANT Radio Services, Blurb Checkout,AllShare Cast Dongle,Cisco Webex Meetings,eMeeting,ES Task Manager,zeker 6 overbodige Google apps zoals Play Muziek, Play Kiosk, Play Games,Play Films,Play Boeken. En dan nog al die Hancom apps,Hangouts,Remote PC,Side Sinc,TalkBack.

Bovenstaande apps heb ik allemaal uitgezet en meldingen uitgezet en dat scheelt al aanmerkelijk in de gebruikte ruimte. Verder heb ik ook een paar apps die verplaatst konden worden verplaatst naar de SD card.

Verder heb ik de apps die ik eigenlijk niet gebruikt verwijderd.

Het is nu 1,1 GB gebruikt en 681mb vrij.
De meeste actieve apps die over zijn zijn standaard apps.
De meest verbruikende zijn Cleanmaster 51Mb, MyMail 61Mb,Facebook 57Mb en dan die Google Playservices 58 Mb waar ik niet van weet wat het is.
Daarom ook mijn vraag voor Cleanmaster met 5 Mb of je nu zoiets eigenlijk nodig hebt, of heb jij misschien een tip voor een betere app?

De rest is allemaal een paar mb of kb

Maar ook begrijp ik niet waarom ik in de 3,5 jaar dat we de tabs hebben nog nooit een update heb gehad voor de Android versie van Samsung want dat is 4.2.2 en als ik heb goed begrijp zijn er al heel veel nieuwere.

Gezien de leeftijd zou het goed kunnen dat je geen updates meer krijgt. Hierdoor wordt de tablet wel wat kwetsbaarder qua beveiliging. Ik denk dat het goed is om overbodige ballast te verwijderen. Hiermee win je ruimte en snelheid. Ik vind trouwens wel dat je uberhaupt weinig ruimte hebt op je tablet. Klopt dit wel?

Als je Cleanmaster gebruikt en je bent er tevreden over: houd het. Er zijn diverse vergelijkbare programma’s. Maar als je er niets mee doet: weg ermee :) Google Playservices niet verwijderen. Die zorgt ervoor dat je updates krijgt van andere apps als die er zijn.

Standaard is het Geheugengrootte2GB.

Als je bijv. bij een paar nieuwe Samsung Tablets kijkt dan is dat ook nog steeds 2GB. Dus ja idd wel weinig dus zoveel apps kunnen er niet op want dan ben je zo aan je max.

https://www.bcc.nl/computer/tablet/android-tablet/samsung-tablet-galaxy-tab-a-t580–zwart-/220687

https://www.bcc.nl/computer/tablet/android-tablet/samsung-t585-2016-zwart/222643