Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Senioren tablets?


2 januari, 2015, Categorie:

Beste redactie

ik vind dit een zeer informatieve site, maar kom toch niet helemaal verder.
Mijn ouders zijn 85+ en hebben zo hun “weerstand” op de die moderne spullen. ;-)
Ze zijn wel onlangs overgrootouders geworden en moeten constateren dat bv foto’s van hun achterkleinkinderen rondgaan en dat een foto hun alleen  bereikt wanneer iemand een printje maakt.
Deze 85+ers hebben reeds een senioren mobile telefoon maar dit is geen smartphone.
Ik heb eens rond gekeken en ja wellicht is een grote smartphone wel een oplossing voor het kunnen lezen van whatsapp berichten met foto’s natuurlijk ;-)
toen dacht ik dat een tablet met sim kaart wellicht ook een goede oplossing zou zijn.
Op uw site kom ik als “senioren tablet” alleen de door tab easy tablet tegen. dwz het artikel ; Op internet is deze tablet nauwelijks te vinden.
de foto van deze door tab easy ,  geeft wel een beeld hoe een senior tablet er uit zou kunnen zijn .
een zeer beperkt aantal iconen. Of de senior bij het toucheren van de icon wel of niet in verwarring zal komen is natuurlijk ook de vraag. de icons moeten immers ook senior proof apps bevatten.
kortom
mijn beeld is dat uw magazine nog wel een artikel zou kunnen gebruiken dat handelt over de aankoop van een senioren tablet.

 

Groetjes René Visser

Antwoorden

Hoi René,

Ik denk dat je wellicht teveel op zoek bent naar een tablet specifiek voor senioren. De reden dat er weinig over geschreven wordt is dat er ook ‘gewone’ tablets zijn die gebruiksvriendelijk en dus geschikt zijn voor senioren.

Ik denk dat een iPad bijvoorbeeld een goede keuze is, mits je van te voren even goed gaat zitten om een en ander duidelijk te maken. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat met vele mogelijkheden om functies eenvoudig bereikbaar en te gebruiken te maken.

Ik zou dan ook aanraden om ze eens een iPad in handen te geven en ze ermee te laten spelen. Daarmee kun je zien of het besturingssysteem ze bevalt.

Een antwoord toevoegen