Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ik zoek een simpele tablet voor in het ziekenhuis?


14 mei, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik zoek een tablet die ik wil gebruiken tijdens mijn opname in het ziekenhuis.

Aangezien ik daar al eerder heb gelegen (3 etage, zeer slechte wifi verbinding) ; zocht ik in eerste instantie op tablet met 3G toegang.

Echter nu heb ik in 1 van jullie reviews gelezen dat je ook je eigen gsm kunt gebruiken als hotspot. Dus dan zou ik mijn 3G aanzetten op GSM en dan zou ik op de tablet dus mijn gsm moeten “opzoeken” en daar de 3g dus van kunnen gebruiken als ik het goed begrijp.??

Het voornaamste is voor mij dat ik onder meer  Whatsapp kan gebruiken, facebook en evt spelletjes die ik erop ga zetten, omdat ik niet kan praten gedurende ruim  1 maand (mijn luchtpijp wordt doorgesneden).

Ik heb ondertussen op internet al gezocht naar een simpele en goedkope 3Gtablet (Ampe A72 of Ampe A82), echter weet ik niet zeker of ik nu beter kan kiezen inderdaad voor 3G of dat ik dan uiteindelijk duurder uitben.

Ook had ik begrepen dat ik in mijn 3G tablet evt. mijn gsm kaartje in kan stoppen zodat ik meteen mijn abbo kan gebruiken (internet)?

Wat raden jullie me aan.  3G tablet : beter kiezen voor een duurdere – automatisch ook?? betere

of toch een wifi en dan koppelen aan mijn (Galaxy S2) gsm..

Merci.

Antwoorden

Hoi,

Vervelend dat je het ziekenhuis in moet, dat sowieso. Maar, hopelijk kan ik helpen.

Ik zou ten eerste niet voor de eerste de beste 3G-tablet kiezen. Ja, onbekende merken zijn goedkoper maar dat betaal je vaak terug met matige kwaliteit en frustrerende prestaties. Kies liever voor een betrouwbaar merk als een Asus, Acer, Samsung, etc. Je betaalt wat meer maar dit ga je zeker merken.

Of je voor een 3G-tablet moet gaan is een lastige. Check eerst even goed of je smartphone ondersteuning voor een dergelijke hotspot biedt en of je provider het toelaat. En, niet te vergeten, hoeveel GB je mag gebruiken. Als je door het gebruik van je tablet over je bundel gaat kan dat veel geld kosten. Als de betreffende tablet dezelfde soort simkaart ondersteunt kun je deze vaak gebruiken inderdaad.

Als dat allemaal positief is kun je inderdaad gewoon voor een WiFi-tablet gaan. Ik zou dan voor die paar maanden niet direct 100/150 euro extra uitgeven als het ook werkt met een hotspot. Koop een goede WiFi-tablet, daar zit vaak ook een betere WiFi-ontvanger in waardoor de kans groter is dat je in het ziekenhuis voldoende bereik hebt.

hallo Martijn,

Bedankt voor je snelle respons. 

Ik ga op jacht naar een WIFI tablet (A-merk). Inderdaad toch liever iets meer uitgeven dan spijt krijgen.

T zal dus idd wel een Asus of Samsung worden dan. 

:Is Polaroid trouwens ook een van de betere merken (dacht dat dit toch altijd een goed merk was)??

 

Ben er wat geruster op… nu nog uitkijken naar mn ziekenhuisverblijf (jeuh….NOT).

Grt,

Naomi

 

Polaroid is niet echt een A-merk maar daar hoor ik niet heel veel klachten over. Je kunt het vergelijken met een Archos of Yarvik. Het ligt een beetje aan de specs eigenlijk. Maar, Asus en Acer hebben bijvoorbeeld ook goedkope tablets met prima prestaties, bijvoorbeeld de Acer Iconia A3 en de Asus MeMO Pad 10.

Een antwoord toevoegen