Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Algemene vragen over koop tablet?


26 maart, 2019, Categorie:

Ik heb zoals jullie zien weinig verstand van moderne apparatuur, ben al een tijdje in het bezit van een samsung smartfoon j 3 met een t mobile abonnement met 10 GB (?).

Nu wil ik graag een 10 inch tablet kopen en heb de volgende vragen :

-moet er ook een sim kaart in

-moet ik een tweede abonnement kopen voor internet met wifi maar ook in een situatie waar geen wifi beschikbaar is.

dus : wat moet ik naast de tablet aanschaffen wil ik overal kunnen internetten

Alvast hartelijk dank

Antwoorden

Eerst even een misverstand uit de weg ruimen. Een tablet heeft geen simkaart met bijbehorend abonnement nodig om er mee te kunnen internetten. In verreweg de meeste gevallen doe je dit gewoon gratis via je eigen wifi thuis of via (gratis) wifi dat je buiten de deur tot je beschikking hebt.

Als dat er beide niet is dan kun je eventueel via een mobiel netwerk (4g) ook internetten. En voor deze variant heb je een tablet nodig waar een simkaart in kan + abonnement + simkaart die je krijgt bij een abonnement. Tablets met een mogelijkheid om een simkaart te plaatsen worden veel minder verkocht want die zijn veel duurder. Het is ook alleen handig als je per se met je tablet buiten de deur wil internetten als er geen wifi is. Je kunt zelfs via je smartphone je tablet zonder simkaart verbinden met het internet via 4g (hotspotten). Maar zeg eerlijk: waarom zou je je tablet meenemen buitenshuis? Daar heb je toch gewoon je smartphone voor?

Je hoeft dus helemaal niets extra’s aan te schaffen. Tip: laat je goed voorlichten in de winkel en voorkom dat je veel teveel geld uitgeeft. Het prijsverschil is meer dan 100 euro tussen een tablet met of zonder simkaart.

Als laatste: als je daadwerkelijk een abonnement hebt met 10gb dan vraag ik mij echt af of je dit echt nodig hebt en hier wellicht elke maand veel teveel voor betaalt ;-)

Een antwoord toevoegen