Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet kiezen wifi of 4G ???


23 januari, 2014, Categorie:

Beste,

Wij willen een tablet kopen. O.a voor de kids die er vooral spelletjes op willen spelen maar ook om mail te lezen, iets op te zoeken, in de krant te lezen ed.   Ik ken er niet zo heel veel van en wil een makkelijke in gebruik en onderhoud, qua beveiliging enzo ken ik niks.

Een klein formaat om makkelijk mee te nemen.  Qua geheugen dacht ik 32 GB te nemen, kheb gehoord dat 16 al wat achterhaald is en niet voldoende als je er wat spelletjes op wil zetten (heb 3 kids dus als die allemaal er wat op willen).  Ik hoor ook dat qua snelheid en gebruiksgemak een apple het beste is.  We dachten dan maar aan een Ipad mini met retina-display.

Nu weet ik niet goed of ik deze dan best neem met 4G of gewoon met wifi?   Ik ken er niet zo heel veel van, wel al veel opzoekwerk gedaan.  Meer en meer zijn er hotspots ed maar is dit echt zo?  En werkt dit dan ook vlot?  Want als je eens iets wil opzoeken of doen dan wil je ook wel dat het werkt he.  Kdacht ook dat je spelletjes erop kunt zetten die je dan offline kan spelen.

Ik vind dit echt heel moeilijk om te kiezen en je moet dat nu kiezen want nadien is dit niet meer aan te passen.  Het prijsverschil is 120 euro en dan nog eens 5 euro per maand voor surfvermogen (500 MB).    Kheb geen idee of 4G in deze tijd normaal is of overbodig?

Alvast bedankt, gr Kristel

Antwoorden

Hoi Kristel,

Dat is een goede vraag en natuurlijk altijd een lastige afweging. Heb je dit artikel al eens gelezen?

Het is heel persoonlijk of je denkt ook onderweg een internetverbinding nodig te hebben. Mocht je dit echt maar soms willen dan is het verstandiger een tablet zonder 3G/4G te kopen want je kunt je telefoon dan als hotspot inzetten.

Overigens is een tablet met 4G ook een tablet met 3G, de minder snelle variant. Je hoeft dus niet per se van het 4G-netwerk gebruik te maken. 

De meeste spelletjes zijn zonder problemen zonder internetverbinding te spelen. De beschikbaarheid van hotspots voor wifi verschilt per locatie, maar waar ben je zoals wanneer je internet wilt? Daar is het deels van afhankelijk. 

Bedankt voor je antwoord.  Op welke manier kan je je telefoon als hotspot inzetten?  Daar heb ik nog niet van gehoord.  Ik heb momenteel een samsung gio met internet abonnement maar echt snel en handig gaat dat niet.  Ik heb enkel informatie gekregen over het delen van je volume van je gsm-abonnement naar je tablet maar dan moet je ene kopen waar je een sim-kaart kan insteken, dus die duurderen met 4G volgens mij.

Op welke manier kan dat dan nog?

thx !

 

Zie de link in mijn antwoord, de link onder hotspot.

oei sorry had ik niet begrepen

thx

Een antwoord toevoegen