Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet lezen in zonlicht?


19 mei, 2016, Categorie:

Ik heb een tablet Asus Memo Pad HD7 (ME 173X) en een smartphone Kingzone N5. Bij zonlicht kan ik vrij redelijk lezen op de smartphone maar niet op het tablet. Ik wou eens vragen: waar zit hem dat in? En zijn er ook tablets waarbij men het display wel redelijk goed kan bekijken en erop lezen?

Antwoorden

Dat zit hem inderdaad in het display; of dit bijvoorbeeld gelamineerd is en of er een speciale coating opzit waarmee reflecties geminimaliseerd worden. En natuurlijk heeft de helderheid van het scherm ermee te maken, en of het aan mat scherm of niet is. Kortom, er zit nogal wat techniek in die dit kan beïnvloeden. Er zijn inderdaad tablets die beter presteren in feller verlichte omgevingen en dat zijn vaak ook de wat duurdere modellen.

Ok, hartelijk dank. Ik heb nog vergeten te schrijven: onlangs heb ik anti-reflectiefolie geprobeerd op mijn tablet. Dat nam inderdaad de weerspiegeling wel weg en men heeft ook minder last van vingerafdrukken, maar voor het lezen in de zon hielp het helemaal niet. Die folie heb ik er na een paar dagen maar weer afgehaald. Het is dus wel belangrijk voor de lezers om te weten dat reflectiefolie niet helpt om beter op tablet op smartphone te kunnen kijken bij zonlicht. Die folie was nog vrij duur ook, € 12. Online besteld bij smartfolie.com. Het werd overigens wel precies op de gewenste maat gesneden

Een antwoord toevoegen