Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet met NFC, wat heb ik er aan?


30 januari, 2014, Categorie:

Ik wil een nieuwe tablet kopen maar zie een aantal modellen die over NFC beschikken. Wat is dit nu precies en heb ik hier tijdens dagelijks gebruik echt iets aan?

Antwoorden

Aan NFC heb je iets wanneer je veel met een Bluetooth-verbinding werkt. Dan kun je apparaten snel koppelen en dus bijvoorbeeld muziek streamen. Lees meer over Bluetooth en NFC.

Pief paf poef

NFC is Near Field Communication.

Dit houd in dat je het kunt gebruiken om gegevens draadloos over te dragen.

zo heb je inderdaad Bluetooth speakers waarbij een NFC chip verwerkt is zodat koppelen met Bluetooth makkelijk en snel gaat.

er zijn gelukkig ook nog nuttige toepassingen zoals het overbrengen van je visitekaartje naar een ander, ook kun je zelf NFC stickers/badges/ringen/chips kopen en die kun je dan weer gebruiken om je apparaat te besturen.

 

zo heb ik in de auto een chip met daarin de instellingen van me auto, Bluetooth aan, wifi uit, gps aan geluid van media hard beltoon zacht, licht vol aan en navigon openen.

als ik me toestel langs deze chip haal doet hij al deze instellingen direct.

als ik hem nog eens langs de chip haal dan doet hij het omgekeerde zodat ik als ik in de auto stap alles direct open heb staan en als ik uitstap weer een telefoon die bruikbaar is voor kantoor.

zo kun je ook in elke ruimte van je huis zo’n sticker maken voor wat je wilt doen.

ale je vaak op verschillende tijden op staat en je wilt wel altijd 3 wekkers zetten dan kan het een hoop instellen zijn, als je deze dan voorprogrammeerd in meerdere chips kun je je wekker zetten door de chip aan te raken. en heb je dus meerdere sets met wekkers zonder dat je steeds alles weer moet instellen.

Greets

DuckieNL

 

 

 

Je kunt ook een NFC ring kopen en hier kun je dan je tablet of mobiel mee unlocken.

op die manier hoef je geen code in te voeren en kunnen mensen dus niet meekijken hoe je je telefoon/tablet unlocked.

erg handig en veilig ook want ze hebben je mobiel en ring nodig om er iets mee te kunnen.

Greets

Eelco

 

Een antwoord toevoegen