Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet voor outdoor navigatie?


27 augustus, 2015, Categorie:

Hallo allemaal,

Met enige regelmaat begeleid ik, vanuit een auto, groepen bij hun outdoor activiteiten, met name wandelen, fietsen en kanoën. Daarbij maak ik vaak gebruik van o.a. Open Street Maps, RouteYou, C:geo, SityTrail. Ook gebruik ik afbeeldingen van geografische kaarten.

Tot nu toe gebruik ik mijn 4,7″ telefoon voor de weergave van de diverse apps en kaarten. Het nadeel daarbij is dat, wanneer je op een kaart inzoomt om details weer te geven, het gebied te klein wordt. Met een groter scherm is het gebied groter bij het zelfde zoomniveau, waardoor uitleg over een route makkelijker wordt.

Nu zoek ik dus een tablet die met name voor bovenstaande gebruikt zal gaan worden. Natuurlijk zal de tablet ook gebruikt gaan worden voor andere apps als Facebook, email, Whatsapp, maar verder niets bijzonders.  Voorwaarde is dat de tablet soepel om kan gaan met offline kaartmateriaal en dat de GPS goed en snel werkt.

Ik weet dat een High-end tablet dat zeker kan, maar het is gewoon niet mijn bedoeling om een duur apparaat aan te schaffen, terwijl ik 95% van de functionaliteit niet gebruik of niet nodig heb.

Eigenlijk zoek ik dus een eenvoudige tablet met een goede GPS functie, goede weergave van kaartmateriaal en soepel gebruik van meerdere geopende apps.

Wie heeft er tips?

 

Antwoorden

Ik zou direct een iPad zeggen en dat hoeft niet eens de nieuwste te zijn. Als je ook onderweg wilt internetten dan heb je wel een 4G-versie nodig natuurlijk. Zelfs een iPad mini zou een goede keuze zijn.

Als je Android wilt (en minder wilt betalen) dan is de Asus MeMO Pad-serie of ZenPad-serie het overwegen waard maar voor zover ik weet zijn daar geen 4G-modellen (meer) van beschikbaar.

Inmiddels heb ik even een Asus Zenpad 10 gehad. Ik schrijf bewust gehad omdat er een aantal redenen zijn waarom ik hem niet meer heb.

Als eerste bleek het toetsenbord niet meegeleverd terwijl dat wel was toegezegd. Niet leverbaar volgen verkoper. Volgens Asus Nederland medio november leverbaar. De verkoper had daar geen boodschap aan.

De tweede reden is dat, hoewel de Zenpad draait op Android Lollipop, er geen gebruikersaccounts zijn aan te maken. Die mogelijkheid is niet beschikbaar in het ZenUi.

De derde en meest drastische reden is dat het tablet na 19 dagen(+/- 30 uur gebruik) niet aan wilde gaan. Vanalles geprobeerd maar het tablet bleef zwart.

Gelukkig was de verkoper bereid om, na een discussie, mij mijn geld terug te geven.

Ik ben dus nog steeds op zoek naar een tablet. In eerste instantie vroeg ik eigenlijk alleen om een goed werkende GPS. Nu, weer iets ouder en dus ook iets wijzer, heb ik mijn eisen uitgebreid. Mobiel internet hoeft niet, dat kan indien nodig via een wifi verbinding met mijn telefoon. Wel wil ik minimaal 2gb ram i.v.m. soepel werken. Grote opslag hoeft niet maar dan moet wel uitbreiding met een sd-kaartje mogelijk zijn. Verder wil ik minimaal een 8″ tablet. Oh ja, en Android(geen Windows of IOS) waar meerdere gebruikersaccounts op mogelijk zijn. Budget is maximaal 300 euro.

Ik ben nu een beetje aan het vergelijken tussen de Samsung Tab A, de Acer Iconia Tab 8 of 10 en de Lenovo Yoga 8 of 10. Is er een duidelijke winnaar in mijn rijtje? Zie ik nog interessante tablets over het hoofd?

Kortom graag advies van de kenners!

 

Een antwoord toevoegen