Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet zoontje gehackt?


25 december, 2015, Categorie:

de samsung galaxy tablet van mijn zoon is gehackt. zogenaamd door interpol. We zouden 100 euro moeten betalen via PaySafeCard vouchers en dan zou de tablet weer gedecodeerd worden. wie weet hoe dit op te lossen zonder de hackers deze 100 euro te betalen?

 

Antwoorden

Ik zou in eersteinstantie aangifte doen

Ons is van de week precies het zelfde overkomen, de Samsung tablet is ook volledig geblokkeerd door zogenaamd Interpol en EUR 100 betalen via PaySafeCard vouchers 

ik hoop dat iemand een oplossing heeft

 

 

Gewoon naar fabrieks instellingen zetten en weg is het

Sorry maar fabrieksinstellingen zou je niet bij kunnen omdat de tablet blokeerd is , het volgende zou je moeten doen afhankelijk van merk en type tablet deze opstarten in veilige modus , dan naar applicatie beheer en de applicatie (Da Boik) opzoeken en verwijderen of het beste is alle niet bekende applicatie te verwijderen. dan de tablet opnieuw opstarten dat zou moeten werken.

Zoals hierboven heb ik uitgelegd hoe je hem kunt verwijderen, de virus komt vaak op de tablet door naar een onveilige website te gaan waar je vaak gevraagt wordt om een player te instaleren dit moet je nooit doen.

Verder veel plezier met de weer werkende tablet. deze oplossing wordt aangeboden door www.wekoit.nl

Groeten en goede jaarwisseling

George

Hallo, ik had het zelfde probleem. Niet meer op het tablet kunnen komen. bij de start direct naar de zg ïnterpo site”.

ik heb eeb sony xpedia en werkt goed.

Na een nieuwe start, geluid op nul ingedrukt houden kom je inderdaad in de veilige mode. die werkt wel goed.

In instellingen en applicaties gezocht naar de bovenstaand app, maar die was er niet. Wel een app die heette “malware”. die heb ik gewwehaald. opnieuw gestart en de tablet was weer goed.

Hartelijk bedankt voor jullie info.

bob dammann

Mijn Samsung galaxy note 10.1

Is ook geblokkeerd door Interpol en stond ook dat ik 100 euro moet betalen

Met paysafecard

Mijne werkt ook niet als ik hem op start

En een spel wil doeng aat hij naar dat Interpol gebeuren maar al me gegevens staan der me op adres me type tablet hoe kan dat help me

Voor de Samsung tab geld zelfde opstart procedure.  Bij mij heet de app System update. Deze probeer ik nu te verwijderen.  Duurt wel lang

 

Voor de Samsung tablet kun je als volgt opstarten in de veilige modus:

Uitschakelen: volumeknop op laag volume vasthouden en tegelijkertijd de aan/uitknop vasthouden tot het Samsung logo verschijnt op de display.

Inschakelen: gelijk aan uitschakelen. Echter wanneer het Samsung logo verschijnt, houd je de volumeknop ingedrukt en laat je alleen de aan/uitknop los.

Na opstarten staat linksonder in beeld Veilige omgeving.

In Instellingen kun je vervolgens de tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dan wordt automatisch het virus verwijderd.

Bij mij hete xie Android up dater

Wij hebben een medion Lifetab tablet en het zelfde Interpol probleem. Hoe starten we deze op in de veilige modus? Direct geblokkeerd bij opstarten

we heben de virus van interpoll maar de groote vraag is hoe ik de virus kan vervdedern

Het interpol-virus heb ik ook gehad (nou ja, mijn buurvrouw, maar ik moest ‘m verwijderen).

Allereerst: er is nogal wat verwarring over het opstarten in de “Veilige stand” en het lukt ook alleen maar met het indrukken van de juiste knoppen op precies het juiste moment. In mijn geval lukte het niet om de “Veilige stand” op te roepen als de tablet aan staat. Kort op de “Power”-knop drukken zet alleen het scherm aan/uit, niet de hele tablet; hij moet echt uit. Dus als de tablet helemaal uit staat, dan moet je hem aanzetten door een paar seconden de “Power”-knop in te drukken. Die mag je loslaten zodra het eerste teken van leven op het scherm komt (met een fabrikantenlogo). Onmiddellijk bij het verschijnen van dat logo moet je op de “Volume omlaag”-knop drukken en deze ingedrukt houden totdat het startscherm verschijnt (dat duurt nogal even). Of het gelukt is zie je in het startscherm links onderaan; er komt dan de tekst “Veilige stand” doorheen op een halftransparante donkere ondergrond.

Tot zover het eerste deel van de vrij tricky procedure.

Alleen in deze “Veilige stand” is het virus te verwijderen. En dat is tricky procedure deel 2. Want je zou moeten weten onder welke naam de app geïnstalleerd is. Een heleboel tips op internet noemen “BaDoink” (of iets wat daar op lijkt) of “Video Player”. In mijn geval was het echter “System Update” met het tandwielpictogram. ziet er vertrouwenwekkend uit. Jaja, ook de criminelen worden steeds slimmer. Maar ik kon ze te slim af zijn omdat ik dezelfde tablet heb als mijn buurvrouw: op de mijne was geen “System Update” te vinden. Bingo! Als je het op deze manier niet weet, is de grootte misschien nog een aanwijzing: dit Interpolvirus was net iets meer dan 1 MB groot, terwijl vrijwel alle apps vele tientallen MB’s groot zijn. Helemaal eenduidig is dit ook niet; ik heb ook een app geïnstalleerd, die in dezelfde groottecategorie valt. Maar het beperkt het zoeken wel en je hoeft bij het proberen (lees: weggooien en kijken of het de juiste was) nooit zo gek veel apps te herstellen.

Het echte verwijderen was daarna een fluitje van een cent. In de Instellingen het Applicatiebeheer openen. Alles wat er later bij geïnstalleerd wordt, komt hierin terecht (dus niet in de Standaardapplicaties). In de daar getoonde lijst heb ik het gewraakte onding verwijderd door eerst op “Gedwongen stoppen” te drukken. Of dit nodig was, weet ik niet, maar ik las ergens een opmerking van iemand bij wie het verwijderen heel lang duurde (wat ik me bij normale apps niet kan voorstellen), dus ik nam het zekere voor het onzekere. Daarna drukken op “Update verwijderen” en het systeem opnieuw opstarten. De tablet bleek weer schoon.

 

Stond er bij jullie ook zo iets van de wet , rechter , olitie enz. Want bij mij stond het er en myn gegevens . En kmoest ook iets van de 1oo € betalen .

Jazeker stond dat er bij iedereen bij (hetzij in het Engels, hetzij in het Nederlands). Alle ongein die je maar kunt bedenken om het toch maar zo echt mogelijk te laten lijken, hebben die aasgieren natuurlijk toegepast. Ze proberen gewoon uit of je zo stevig in je schoenen staat dat je de gok durft nemen om te denken dat het nep is. Meestal durft men dat niet en daar speculeren ze op.

Kan het virus er op blijven saatn als je het niet lukt

 

hij is er af

 

Een antwoord toevoegen