Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tomtom overzetten naar Android tablet?


7 april, 2014, Categorie:

Hallo Martijn,

Ik heb sinds kort een TabPro SM-T320, wel GPS, geen G3- of 4. Als ik die wil gaan gebruiken als navigator wordt dat zonder die G3 wel lastig natuurlijk. Nu heb ik wel een Tomtom (tomtom one 3e edition) maar liever gebruik ik het 8.4 inch scherm. Mijn vraag is, kan ik de info van de Tomtom overzetten naar het tablet? 

Dank je wel alvast en groet,

Dirk

Antwoorden

Beste Dirk,

Het is helaas niet mogelijk om datgene wat op je navigatiesysteem staat over te zetten naar een tablet. Hiervoor zijn apps ontwikkeld die je in de Play Store kunt vinden. Het is dus een keuzen; of je ‘oude’ navigatiesysteem of een nieuwe app op je tablet.

Lees meer over gps en tablets.

Martijn ik vind dan bv OsmAnd en Sygic. Ik zie dat je dan – wil je zo’n app downloaden – dat je een aantal voorwaarden moet accepteren en wat mij dan verbaast is dat je bv akkoord moet gaan met het feit dat de “App mag op elk gewenst moment foto’s en video’s maken met de camera”. Ook moet ik er mee akkoord gaan dat de app alle contactgegevens (adressen) die op mijn tablet zijn opgeslagen, worden gelezen. Is dat niet raar? Dat ga je toch nooit goed vinden of is dit iets wat “nou eenmaal zo werkt” en dat dit slechts een formaliteit is? 

 

 

Tja, dat is het nadeel. Ik zou bij een minder bekende app dit niet snel accepteren, maar kijk vooral naar de gebruikerservaringen van anderen en het cijfer. Als het daar goed zit zou ik me er niet druk om maken.

Een antwoord toevoegen