Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

TV kijken via tablet?


28 april, 2018, Categorie:

Bart en andere lezers…

Yeloplay en Stevie kijken van mijn aplletablet op een gewone TV lukt dus niet. Alle andere TV-kanalen (bv. VRT NU) kan ik wel op het TV-tje (dienstig voor mobilhome) toveren. Ik heb hierbij het tablet met een speciaal verbindingstuk + HDMI-kabel verbonden met het televisietoestel.

Met mijn android-laptop kan ik echter wel Yeloplay en Stevie kijken op TV.

Zou dat eveneens kunnen lukken wanneer ik mij een android-tablet aanschaf ?

Kan ik daarvoor datzelfde apple-verbindingstuk gebruiken (= verloopstukje van tabletuitgang naar HDMI)?

Alvast bedankt voor een antwoordje !

Lode Maes

Antwoorden

In het algemeen: het risico op problemen neemt toe naarmate je meer verloopjes en dergelijke gaat gebruiken.

Ik ben niet bekend met Yeloplay en Stevie, dus kan er niet al teveel inhoudelijk over zeggen wat er aan de hand is in dit specifieke geval en durf niet te zeggen of het beter zal gaan met een Androidtablet met verloopstukken e.d.

Heb je er al aan gedacht om een Apple TV (eventueel een goedkope gebruikte) aan te schaffen? Dat zou ook kunnen helpen en dan kan het draadloos. Ik denk dan ook dat je minder compatibiliteitsproblemen krijgt, want de complete verbinding is dan “Apple”. Geen garantie voor succes trouwens, maar zelf zou ik dit proberen ;-)

Dankjewel Bart,

Maar mijn TV-tje is zo goed als nieuw, speciaal voor in de mobilhome. Klein, compact, degelijk en met een resem aan aansluitingen en mogelijkheden.
Mijn bedoeling was aanvankelijk om een satellietantenne erop aan te sluiten, maar die aanschaf ge ik niet meer doen, gezien (bijna) alles via internet te bekijken is.

Een nieuwe TV is dus geen optie (ik weet trouwens niet of deze voor mobilhome e.d. bestaan).

Vanaf 1 april kan men via Yeloplay eveneens in het buitenland TV zien. Vandaar dat ik aan het uitzoeken ben of ik op een gemakkelijke manier TV kan kijken…

Alleszins bedankt voor de tips Bart !

Bart,

Een laatste keer…
Daar het met mijn laptop (met windows) wel lukt om yeloplay te kijken op mijn TV, veronderstel ik dat ik met een tablet (met windows) dit ook moet kunnen verwezenlijken…

Groetjes !

Even voor de duidelijkheid: een Apple TV is geen televisie. Begrijpen we elkaar wel goed ;-) Het is een compact kastje die als een mediaspeler acteert en de brug kan slaan tussen de tablet en de tv. De derde generatie is niet meer nieuw te koop, maar is denk ik gebruikt voor 50-60 euro goed te kopen als je even speurt op de bekende handelsplaatsen.

Ik zou de oplossing niet zoeken in een andere tablet (Windows of Android). Als iets in de regel de minste problemen geeft, zijn het wel Apple-producten. Je zou ipv een Apple TV ook een Chromecast kunnen kopen: een dongle die ook draadloos een brug kan slaan tussen de iPad en de TV. Die koop je nieuw voor ongeveer 40 euro…

Voor beide varianten geldt: het werkt draadloos. Een stuk comfortabeler dan kabeltjes en verloopjes :)

Ah, bon… weer iets bijgeleerd !

Dankjewel Bart !