Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Via tablet muziek vanaf een externe harddisk afspelen via een versterker?


23 maart, 2016, Categorie:

Ik heb heel veel muziek in allerhande formaten op een externe harde schijf staan. Nu wil ik graag een tablet kopen om, naast het “gewone” gebruik, met behulp daarvan via een muziekprogramma zoals bijv. MusicBee de muziek af te kunnen spelen op mijn audio installatie. Die is al een beetje op leeftijd dus geen wifi etc. en ik zal dus een kabeltje naar ik denk de Aux ingang moeten gebruiken. Ik wil graag weten aan welk soort tablet ik dan het beste kan denken qua besturingssysteem, uitgangspoorten, intern geheugen etc. etc.

Antwoorden

In principe is een goedkope en simpele tablet voldoende. Zoals ik het begrijp heb je alleen een mediaspeler (app) en een koptelefoon-uitgang nodig. Zoek wel naar een tablet met usb OTG zodat je een hardeschijf kunt aansluiten.

Hoi Martijn, dank je voor je reactie. Wat je aangeeft is eigenlijk een super eenvoudige oplossing. Vergelijkbaar met de aansluiting van mijn Ipod op mijn versterker. Een kabeltje vanaf de koptelefoon-uitgang van de tablet naar de aux ingang. Hoe eenvoudig kan het zijn?? Ik ga me eens even verdiepen in USB-on the go; had ik al iets over gelezen. En een tabletkeuze is dan in wezen afhankelijk van welke mediaplayer ik prefereer en welk format (FAT32, NTFS, …..) zo’n tablet aankan. THNX!!

Een antwoord toevoegen