Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voor e-book-gebruik Retina beter dan Niet-Retina?


31 maart, 2014, Categorie:

Hallo Martijn, 

We willen een tablet, behalve voor surfen, ook gaan gebruiken voor het lezen van e-books. 2 vragen hierover:

1/- Maakt het voor het lezen hiervan nog uit of je daar een Retina-scherm voor hebt of gewoon scherm?
2/- Maakt een 7- of 10 inch scherm een groot verschil met het lezen van een e-book?

Groet, Dirk

Antwoorden

Hoi Dirk,

Het is persoonlijk maar naar mijn idee is een retina scherm (of in ieder geval een hoge resolutie scherm) comfortabeler voor het lezen van boeken. Het laat de teksten er net wat vloeiender uitzien waardoor ze fijner weg lezen.

10-inch is in mijn optiek ietwat te groot voor boeken. Als je ook magazines gaat lezen is het wellicht een. Foto’s en andere media komen er op een 10-inch tablet beter uit. Voor puur teksten is 7/8-inch comfortabel, vooral in één hand.

Martijn, bedoel met “media” ook dat je beter 10-inch kunt gebruiken voor surfen op internet dan bv mini?

Dat surfen is ook prima mogelijk op een kleinere tablet en als je veel leest op het internet zou ik alsnog een 7/8-inch kiezen. Als je echter ook veel video’s, foto’s en andere media bekijkt dan geeft 10-inch je een wat groter oppervlak. Zoals gezegd; het is echt persoonlijk. Ikzelf kijk weinig video’s en als ik surf dan is het om even wat artikelen te lezen. Daarom heb ik een Nexus 7 en iPad mini.

Dank je wel Martijn, met jouw hulp schuif ik steeds meer op richting besluit.  Op dit moment is dat de I-pad Retina 32MB. Video’s en spelletjes zijn voor mij overigens van ondergeschikt belang.

Het enige is nog dit. De foto’s die je maakt met deze tablet, kan je die overzetten op de een of andere manier? Ik zie bij de specs niets staan over een soort van usb-aansluiting of een link naar een pc oid. Dat zou dus betekenen dat ze daar altijd op zullen blijven staan, tenzij je ze delete. Klopt dat wat ik zeg?

Nee hoor, je kunt foto’s prima overzetten naar je computer bijvoorbeeld. Apple heeft hier het eigen iTunes voor maar het kan ook draadloos via iCloud. Dat wordt je direct als je de iPad aanzet uitgelegd en gevraagd.

Daarnaast kun je diensten als Dropbox gebruiken om bestanden over te zetten of als back-up op een ander apparaat te bewaren.

Beste Martijn,

Bedankt, je hebt me heel goed geholpen. 

Groeten Dirk

Een antwoord toevoegen