Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voor welke Win8 tablets bestaat een desktop dock?


25 maart, 2014, Categorie:

Ik gebruik momenteel een Dell Latitude 10. Voor gebruik op kantoor heb ik er indertijd een desktop dock bij gekocht. Ik ben heel blij met deze combinatie, maar verlang zo langzamerhand naar wat meer power. Ik weet dat Dell voor de Venue tablets een dock heeft. Microsoft heeft eveneens een dock aangekondigd voor de Surface, maar die blijkt tot nu toe vaporware.

Zijn er andere fabrikanten die een (Core i) Windows 8 tablet hebben en ook een desktop dock aanbieden?

Antwoorden

Er zij helaas maar weinig fabrikanten die echt volledige desktop docks voor hun tablets uitbrengen. Je noemt zelf al de twee bedrijven die het wel doen.

Je zou nog kunnen kijken naar de HP ElitePad tablets die met zogenaamde jackets komen waarmee het aantal aansluitingen bijvoorbeeld uitgebreid kan worden. 

Ook Toshiba lijkt voor de WT310 een desktop dock gelanceerd te hebben en Lenovo heeft voor de ThinkPad Tablet 2 een desktop dock ontwikkeld.

Elitepad en Thinkpad2 zijn beide gebaseerd op de Atom processor, waarbij de laatste zelfs exact de zelfde processor heeft als mijn Latitude 10. Dat biedt dus geen soelaas. Toshiba NL meldt op haar site niets over een dock maar wellicht wel n de US. Ik ga eens rondneuzen.

Excuus, dat had ik even niet goed gelezen inderdaad. Dan is de keuze erg beperkt helaas. Ik zal ook eens rondkijken.

De dock voor de WT310 is inderdaad te koop in UK of via Ebay. Deze kost minder dan de helft van de doock voor de Dell. Als ke heel fancy wil gaan, Microsoft heeft nu inderdaad een leverbare dock voor de Surface Pro (dus niet voor de Windows RT versie). Kost bijna 200 dollar en is o.a. te koop bij Best Buy in USA.

Een antwoord toevoegen