Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wat is een goede speaker voor bij mijn tablet?


18 maart, 2014, Categorie:

Ik heb een Android tablet van Samsung en wil nu een betere audio hiervoor hebben. De luidsprekers in de tablet zijn wel aardig maar niet super voor het luisteren van muziek. Ik luister veel muziek maar wil ook weleens een film kijken. Welke luidspreker kan ik dan het beste voor mijn tablet kopen? Of kan ik beter naar mijn home cinema set streamen?

Antwoorden

Hoi,

Dank voor je vraag. Daar zijn verschillende oplossingen voor. Het meest eenvoudige en meest mobiele is dat je een speaker op je tablet aansluit. Dit kan bijvoorbeeld een portable speaker van een JBL of Logitech zijn. Deze luidsprekers kun je in de meeste gevallen middels Bluetooth met je tablet verbinden. Dat is eenvoudig en snel.

Wil je een nog betere audiokwaliteit en maakt het niet zoveel uit dat je minder mobiel bent dan kun je inderdaad streamen naar je home cinema systeem. Dit kan ook op verschillende manieren, waaronder middels Bluetooth, DLNA of een accessoire als een Chromecast HDMI-stick.

Het ligt een beetje aan de bronnen die je gebruik, maar wellicht kom je met deze tips verder;

Spotify naar je receiver of home cinema set streamen: hoe werkt het?
Muziek van je smartphone of tablet via je home cinema systeem weergeven
Draadloze speakers: hoe werken ze en welke soorten zijn er?

Welke speakers het beste zijn is afhankelijk van je budget en wat je er precies mee wilt doen. Bijvoorbeeld Denon heeft goede speakers maar daar betaal je ook voor. Yamaha en JBL hebben leuke draagbare speakers tegen betaalbare prijzen.

Kan ik een 3 ohm  speaker op mijn tab huawaï mediapad zou fijn zijn

 

Een antwoord toevoegen