Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke tablet voor ouder persoon?


1 november, 2014, Categorie:

Goedemorgen,

Speciaal een account aangemaakt voor deze vraag.

Mijn moeder (75) is ernstig ziek. Al langere tijd wil ze graag een tablet, ik kan alleen geen keuze maken welke voor haar te kopen. Zelf heb ik een Samsung Galaxy tab 2, maar als zij er spelletjes op doet zie ik dat het voor haar best ingewikkeld is.

Eigenlijk was ik op zoek naar een zelfde tablet zodat ik eventueel telefonisch (afstand) goed kan helpen. Maar de tab 2 is niet meer te koop (hij staat trouwens ook ineens voor een veel hogere prijs in reviews waardoor ik twijfel of de 3 en 4 wel gelijkwaardig zijn) en de 3 en 4 zijn toch anders (getest in winkels).

Het gaat voornamelijk om het spelen van spelletjes en Facebook zodat ze ook vanuit het ziekenhuis contact kan hebben. Moet dus ook wifi hebben. De (het?) tablet moet minimaal 10 inch zijn omdat ze het anders niet goed ziet.

Als ik er hier niet uitkom geef ik het mijne, maar bedoeling is juist ook samen te kunnen spelen en snel contact te hebben (ik heb geen smartphone, moest kiezen en gekozen voor tablet).

Sorry voor het lange verhaal.. vraag is dus.. welk tablet is het best van toepassing?

Oja.. capacitief is mooi, maar haar vingertoppen zijn vereelt door de ziekte dus met een pen werken is misschien beter.

Dank alvast,

Lola

Antwoorden

Hoi Lola,

Er zijn tablets speciaal voor senioren zoals deze van Doro maar ik weet niet of dat is wat je wilt.

Als ik niet naar het besturingssysteem Android specifiek kijk zou ik sowieso een iPad aanraden. Die blijkt toch voor veel mensen net wat eenvoudiger in gebruik en je kan er weinig ‘fout’ mee doen.

Maar, als je voor Android wilt gaan dan is de Galaxy Tab 2/3/4 een prima optie. De Galaxy Tab 2 is nu duurder omdat er bijna geen meer zijn maar deze is echt niet minder of meer dan de huidige generatie. De huidige generatie draait zelfs op een nieuwere versie van Android. Wellicht kun je die van jou dan aan je moeder geven en zelf aan de slag gaan met de nieuwe generatie.

Op elke tablet met capacitief scherm kun je een capacitieve pen gebruiken dus dat moet sowieso lukken.

(lukt het toch niet te reageren met het tablet.. toetsenbord komt niet tevoorschijn :p)

Dank voor je reactie.

Die Doro lijkt nog niet te koop hier?

Maar wat je oppert had ik inderdaad ook bedacht. Dat gaat hem dan ook worden, anders blijf ik twijfelen. Dan koop ik de 4 en een pen. Wist niet dat dat kon op een capacitief scherm..  heb al eens de pen van mijn navigatiesysteem geprobeerd.

Maar een speciale begrijp ik dus. Dank nogmaals.

 

 

Sorry.. dat was ik dus. :-)

Een antwoord toevoegen