Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke (8 inch) tablet is een goede keus voor op reis?


24 maart, 2014, Categorie:

Beste lezer,

Waarschijnlijk zijn er velen met een soortgelijke vraag, maar ik zie door de bomen het bos niet meer na alle reviews en winkelbezoeken.

Ik wil voor mijn reis graag een tablet aanschaffen, budget rond de 200-250 euro. Met de huidige cashbackacties van Samsung en Asus kom ik hierbij uit op de Samsung Tab 3 8.0 inch en de Asus MemoPad 10.

De Samsung vond ik erg prettig in de hand en leek me mooi, maar ik lees op internet niet altijd positieve reacties. De Asus MemoPad 10 vind ik echter weer net wat te groot, maar lijkt iets beter uit reviews te komen. Dit zou dan misschien wel weer een betere aankoop zijn voor de lange termijn, omdat ik hem dan misschien beter kan gebruiken tijdens mij opleiding met aantekeningen maken e.d. Verder kom ik alleen niet veel 8 inch tablets tegen, alhoewel mij dat nu in eerste instantie een ideaal formaat lijkt.

Wat ik graag wil kunnen met mijn tablet is mailen/typen, informatie op internet zoeken op reis, skypen (dus camera aan de voorkant). Ik stel geen al te hoge voorwaarden maar wil wel waar voor mijn geld (ik krijg het idee dat de Samsung in verhouding duur is voor wat hij levert).

Hopelijk kan iemand mij wijzen op een goede (8 inch) tablet die op zich geen enorme capaciteit hoeft te hebben, maar wel goede prijs/kwaliteit verhouding.

Alvast bedankt Groet

Antwoorden

Een 8-inch formaat is inderdaad het beste van twee werelden; mobiel maar tegelijkertijd toch voldoende schermoppervlak om bijvoorbeeld te lezen of video’s te bekijken.

Wat ik zou aanraden is een iPad mini, tenzij je echt voor Android wilt gaan. Voor inmiddels 269 euro (ja, 20 euro meer dan je budget maar het geld waard) krijg je een premium tablet met alles dat je nodig hebt en een lange levensduur. Plus, een groot aanbod aan goede apps.

Als Android de voorkeur heeft zou ik ook eens kijken naar de Asus MeMO Pad 8, een prima tablet met goede prestaties en niet te duur. Ook met deze tablet kun je alles doen wat je wilt, alleen is de bouwkwaliteit bijvoorbeeld niet zo goed als die van een iPad mini. Voor 190 euro krijg je echter een prima tablet.

Heel erg bedankt voor de tip! Deze was ik om een of andere reden nog niet tegengekomen, maar ik zal me er eens in verdiepen!

Een antwoord toevoegen