Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke tablet past bij mij?


22 januari, 2014, Categorie:

Hallo ;)

Ik had een Samsung Galaxy Tab 2 7.0, die ik uitleende en kapot terug kreeg. Kan gebeuren, netjes geregeld met de verzekering en nu dus op zoek naar een nieuwe.

Destijds had ik de tablet naast een laptop, maar inmiddels ben ik laptoploos (op mijn oude door Fred Flinstone aangerende exemplaar waar ik nu op typ na) en zal mijn nieuwe tablet dus álle taken van mijn laptop over moeten nemen ;)

Dus wordt mijn tablet mijn tekstverwerker (niet heel intensief, hoor), mijn sportcoach (via Youtube aan de yoga ;) ), mijn fotobewerkingsvriendje (ook niet mega-intensief) en mijn radio. Verder doe ik er af en toe wat spelletjes op én wil ik er muziek op kunnen downloaden die ik door wil kunnen geven aan mijn mp3-speler.

Dús! De Eisen:

  • Ik wil hem al dan niet met een accessoire, aan kunnen sluiten op mijn TV om Youtube-filmpjes en serietjes te kunnen kijken. Hierdoor hoeft tabletscherm dus ook niet erg groot te zijn, want TV is groot ;)
  • Ik wil er mijn mp3-speler op aan kunnen sluiten en ook boxjes en/of een dockingstation
  • Ik wil buiten graag ook nog iets zien ;)
  • Hij moet wel een beetje stabiel zijn en lekker in het gebruik. Dat vond ik btw van de Samsung wél, dus dan weten jullie een beetje hoe hoog (of laag) mijn lat ligt ;)
  • Ik wil er graag een toetsenbord op aan kunnen sluiten. Hoeft nog niet eens draadloos, als er maar 1 op kan.
  • Ik wil er graag een SD-kaartje in kunnen doen, voor als ik toch best wel veel apps erop zet. Ik ben geen intensieve downloader, alleen wat muziek, wat appjes en wat fotootjes ws. Weet bij God niet hoeveel normaal is, maar het idee dat ik áls ik wil er ook filmpjes op kan zetten, vind ik wel leuk.

Okidoki ;) Dat was het! O ja en ik ben best wel gevoelig voor best getest en zo ;) Zo heb ik ook in eerste instantie gezocht naar een nieuwe tablet, maar dan zag ik maar niet of zo’n ding dan ook wel bij míjn eisen pastte! Mn het aansluiten op de TV bleef maar onduidelijk. Daarbij hecht ik meer waarde aan de review van mensen die zo’n ding langere tijd hebben gebruikt. Ieder apparaat is in het begin op zijn best. Ik wil er graag 1 die dat ook zo lang mogelijk blijft (ga ik hem dus niet meer uitlenen ook ;) ).

Ik hoop zoooooooo dat jullie mijn verder kunnen helpen!!!

Ik krijg overigens 180 euro terug van de verzekering, maar wil best wat bijleggen als ik daarvoor iets vind waar ik écht iets aan heb ;)

 

Groetjes,

 

Cindy

 

Antwoorden

Hoi Cindy,

Heb je al geprobeerd te zoeken in onze vergelijker? Gebruik daar de filters voor Bluetooth (voor toetsenbord), geheugenkaart-kaartlezer en HDMI (voor koppelen met de tv). Dan kom je al een heel eind :)

Voor het display is het verstandig te letten op ips of pls displays, zie de omschrijving van tablets. Deze displays bieden een hoge helderheid voor gebruik buitenshuis. 

Natuurlijk kun je ook terecht in onze beste tablets koopgids.

Uit mijn hoofd wat opties;
– Acer Iconia A3
– Kobo Arc 7
– Toshiba Excite Pure

Hoi!

 

Ja, dat heb ik al een paar x gedaan. Bij jullie en bij nog een paar sites, maar, en misschien snap ik het gewoon niet goed ;), ik krijg dan ook tablets erbij, die toch geen HDMI-aansluiting hebben, terwijl ik die wel had aangevinkt. 

Beste koopgids ook gecheckt, die ik overigens súperduidelijk vind :) en ik kwam er wel een paar tegen waarvan ik dacht: Ah! Zoals bv de Sony Experia Z 10 inch. Alleen zou je die weer niet zo goed buiten kunnen gebruiken. Ik had ook gemaild met een hele slimme jongen, die mij de Asus MeMo Pad FHD 10 aanraadde, maar daarmee had ik weer een beetje het idee dat ik met een beetje een plastic dingetje kwam te zitten. Ik heb hem niet zelf gevoeld, hoor, ik ging puur af op de recensies. Ik vind het zoooooooooo moeilijk!

 

Ik zal de opties die jij me gaf zo ook even bekijken ;)

En misschien moet ik ook de voor mij bekende merken een beetje loslaten. Ik heb nog in mijn hoofd zitten dat je Apple of Samsung moet hebben en dat de andere merken van die wannabees zijn. Ik heb voor ik die Samsung had een Koreaans dingetje gehad, waar ook heel leuk over werd gedaan, maar daar had ik echt geen zak aan. En ik ben niet eens verwend of zo ;)

Nou goed, ik check deze en als iemand nog andere suggesties heeft, móre than welcome ;)

 

 

Hoi Cindy,

Dat is vreemd, welke tablets kom je tegen die er dan toch geen hebben? Dan moeten we dat aanpassen. Het zou in ieder geval niet moeten kunnen.

Uit de tablets die je aanhaalt merk ik dat het budget niet van belang is? Daar had ik mijn suggesties op gebaseerd. 399 euro is namelijk wel heel wat meer dan 189 euro :) Maar, dan zou ik inderdaad voor de Xperia Tablet Z kiezen. Dat is op dit moment gewoon een van de beste Android tablets.

Ik zou inderdaad wel voor een bekend merk als Asus, Acer, Samsung, etc. kiezen. Dan ben je toch wat zekerder van kwaliteit.

Als ik alléén HDMI en bv nog 2 criteria aanklikte, dan kreeg ik volgens mij netjes die betreffende tablets te zien (die dus aan die criteria voldeden). Maar als ik alle criteria afging en alles precies zo aanvinkte, zodat het voor mijn de meest suitable tablet op zou leveren ;), kwam bv ook de Samsung Galaxy er weer bij. En de Google Nexus. Als ik daar dan op ging googlen en dan mn of ze HDMI hadden, zag ik dat ze die dan weer niet hadden. 

De 3 opties die je gaf, vond ik om heel eerlijk te zijn niet zo bijzonder. Vind budget wel iets wat meetelt, maar ga idd liever voor beter als dat betekent dat ik iets meer moet betalen. Die 180 euro was wat ik terugkreeg van de verzekering. Als ik bij moet leggen, dan doe ik dat. Ik wil gewoon een goed ding. Voor mij een goed ding dan ;)

Ik was over de Samsung toen heel tevreden, maar ik gebruikte hem toen alleen nog voor spelletjes ;) Nu moet ie dus ook mijn radio, mijn fotohulpje (hoef er geen foto’s mee te maken, hoor ;) ) en mijn Youtube-sportcoach (via de TV dus ;) ) worden. Maar de stabiliteit van de Samsung, het gevoel dat je wel écht iets stevigs in je handen had, dat vond ik superfijn. Het enige nadeel van de Samsung toen vond ik dat ik er buiten niets aan had. En ik begreep een beetje van de Experia dat dat daarmee hetzelfde is of heb ik dat mis? Ik vind dat niet het állerbelangrijkst, maar wel fijn als ik lekker buiten kan piemelen op dat ding in de zomer.

Nog een vraagje, he? Zowel de Experia als ook de Samsung hebben toch beide geen HDMI? Hoe krijg ik ze dan toch op mijn TV aangesloten?

Lastig mens ik, he ;), maar ik wil gewoon een goede keuze maken ;)

Kun je me iets duidelijker uitleggen wat je probeerde te doen? Ik probeer nu alle filters te gebruiken maar krijg nooit een Asus Nexus 7 of Samsung te zien als ik ook HDMI aanvink. Ik krijg het dus niet voor elkaar tablets zonder HDMI te laten weergeven als op HDMI gefilterd wordt.

Qua de opties die ik gaf; de MeMO Pad HD 7 is echt een van de betere kleine Android tablets voor weinig geld. Wat wil je dan precies wat de tablet bijzonder maakt? Als je bijzonder zoekt kom je al snel op de Xperia Tablet Z, de Asus Transformer Pad TF701 of een iPad uit. 

Qua display; bijna geen enkele tablet kan echt goed buiten gebruikt worden. Daar zijn ze niet echt voor gemaakt. De Xperia Tablet Z is net zo maar is wel wat beter voor in direct licht dan de budgetmodellen. De iPad staat wat mij betreft nog steeds bovenaan voor buitengebruik. 

Qua HDMI; Samsung biedt een adapter om de usb-poort om te vormen tot HDMI-poort. Sony biedt dat niet maar kan wel weer draadloos beeld naar je tv sturen. Daar moet je tv echter wel compatibel mee zijn. 

Waar kan ik een quiz vinden om vragen te beantwoorden dat er dan een tablet over blijft die het beste bij mij past

 

Waar kan ik een quiz vinden om een tablet uit te kiezen

Een antwoord toevoegen