Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke tablet is het beste voor mij?


31 oktober, 2013, Categorie:

Hallo!

Waarschijnlijk ben ik de zoveelste die dit dagelijks vraagt, maar ik kom er echt niet uit en probeer het dus hier maar even.
De afgelopen week ben ik constant alle videoreviews e.d. aan het bekijken op deze site (Sam, dat doe je top, duidelijke informatie en leuk te kijken (+goed te volgen! ;)) en ik kan maar niet kiezen. 

Ik ben op zoek naar een geschikte tablet maar ik kan maar niet kiezen. Qua uiterlijk moet en zal ik de surface 2 rt hebben, die is gewoon zo mooi strak en het ziet er gelikt uit. Plus dat zo’n touch cover enorm handig is. Probleem is dan weer de prijs en dat ik niet weet of het qua app-aanbod goed bij me past. Al is de usb 3.0 poort en Word/Office weer een dik pluspunt. 

Qua telefoon ben ik android gewend en dit vind ik een erg fijn besturingssysteem. Maar als het op android tablets aankomt vind ik de meeste gewoonweg lelijk. Ik ben op zoek naar een 10.1 inch tablet, en ik kom overal al gauw uit op de galaxy tab 3. Ik vind het een verre van mooi apparaat en ook hoor ik er meer negatieve verhalen dan positieve verhalen over. Ik heb ook altijd het goedkope gevoel met al dat ‘plastic’. 

Waar ik de tablet vooral voor wil gebruiken is voor op school en werk, het kunnen maken van notities/documentjes, het gebruik voor email en agenda wat ik op mijn telefoon soms wat onoverzichtelijk vind (Op het scherm past bijvoorbeeld niet echt een hele week), het kijken van films/series en misschien hier en daar een leuk spelletje dat er grafisch ook tof uit ziet. 

Ik vind het belangrijk dat er een heel goed scherm in zit, een opzich redelijke accuduur, de tablet moet wel van goede bouwkwaliteit zijn en het liefst zo strak mogelijk zijn vormgegeven. Het liefst had ik een surface 2 draaiend op android, maar dat gaat helaas niet. 

Verder vind ik het belangrijk dat ik in 2 apps naast elkaar kan werken, zoals bijvoorbeeld in de surface 2 video naar voren komt (al kan dit volgens mij wel op de meeste apps). Zodat ik bijvoorbeeld email en agenda of bijvoorbeeld facebook en uitzendinggemist tegelijk naast elkaar kan draaien bijvoorbeeld. De tablet moet retesnel en zonder te schokken lopen, hij moet het allemaal soepel aankunnen zeg maar. 

Android of Windows 8 maakt me niet zoveel uit, al vraag ik me wel af hoe het zit met die windows store. Voor mijn gevoel is het vooral in Nederland een zeer karige store en zul je er weinig bekende apps kunnen vinden. Of zit ik hier fout mee? Met Apple heb ik niet zoveel, dus een iPad valt sowieso al af. 

Ik ben het gewoon even helemaal kwijt, er is teveel keus en ik weet gewoon niet wat nou wél en niet waar voor je geld is. Elke website heeft andere aanraders, maar aangezien ik de afgelopen tijd dagelijks jullie site aan het afspeuren ben en ik ben gaan vertrouwen op de review kwaliteiten van Sam, haha, zou ik het het liefst van jullie horen.

Wat is naar jullie mening een prima 10.1 android (of windows) tablet die ongeveer past bij mijn eisen? (Over het uiterlijk verschillen natuurlijk de meningen, dus alle suggesties zijn welkom ;))

Ik hoop dat jullie de tijd hebben om mijn ‘vraag’ te beantwoorden, want in winkels vragen resulteert meer in het aansmeren van een tablet dan dat ik werkelijk informatie en tips krijg. 

Alvast bedankt en een vriendelijke groet, 

 

Japie

 

 

Antwoorden

Hoi Japie,

Dank voor je uitgebreide vraag. Het is niet makkelijk daar een passend antwoord op te geven, maar zoals ik het lees lijkt me de Surface 2 toch een goede optie voor je, zeker wanneer je qua prijs niet hoger wilt gaan. De dingen die je met de tablet wilt doen kunnen perfect op de Surface. Ja, het app aanbod is nog niet zo groot als Android of iOS maar er is zeker groei te zien. Je bent er wel van afhankelijk dus ik zou van te voren goed rondkijken of alles dat je per se nodig denkt te hebben er is.

Op het gebied van Android zijn er niet veel apparaten die qua bouwkwaliteit en design echt indrukwekkend, zeker wanneer je rond de 400 euro of minder wilt blijven. Je zou echter nog de Sony Xperia Tablet Z kunnen overwegen. Die is wat duurder maar biedt wel een zeer strak design met indrukwekkende prestaties. Die biedt echt waar voor je geld. ASUS heeft ook nog een optie in de vorm van de Transformer Pad TF701 en daarbij krijg je dan een keyboard dock, wat weer handig is voor het tikken van teksten.

Dat zijn, als je het mij vraagt, in deze prijsklasse en in dit formaat de tablets die het beste aan jouw eisen voldoen. Hou er overigens wel rekening mee dat twee apps naast elkaar draaien zoals op de Surface niet met de Android tablets kan (zonder externe software of custom ROM).

Ik zal Sam ook nog eens vragen zijn mening te delen, met name ook over de Windows Store.

Hallo Martijn,

Bedankt voor je antwoord! Ik neig zelf inderdaad het meeste naar de surface 2. De prijs is wat hoger, zeker omdat een touch of type cover al 119 en 129 euro kosten. De 32gb versie van de surface2 kost zelf ook al rond de 440 euro, dus op een dikke 550 euro kan ik wel rekenen dan. Het is veel, maar ik heb er wel een goed gevoel over. 

Over die appstore; als ik zo rondkijk op websites van bijvoorbeeld paradigit, dixons en mycom, daar word flink geadverteerd met de surface. Dit komt op mij over alsof het een flink populair apparaat aan het worden is. Zoals ik het interpreteer zou dat ook betekenen dat er meer aandacht gaat komen voor de appstore vanuit Microsoft. Dus dat komt vast wel goed. 

Dan nog over de cover. In de videoreview is Sam duidelijk over dat de type cover in zijn ogen meer een aanrader is dan de touch cover. Maar is de typecover ook echt geschikt als schermprotector? Omdat het echt fysieke toetsen zijn lijkt me dat dat krasjes e.d. kan geven op het scherm. Of valt dit mee?

Sorry dat ik zo lastig ben, maar ik vind het maar lastig haha!

Als je Sam nog om zijn mening zou vragen zou dat heel super zijn als hij daar tijd voor heeft. Ik wacht het wel even af.

 

In ieder geval enorm bedankt voor je hulp! Keep up the good worm!

Japie

 

 

Hai Japie,

Bedankt voor je aardige woorden en natuurlijk vinden we het alleen maar leuk dat je onze meningen vraagt. Eigenlijk kan ik ook niet anders dan de Surface 2 aanraden, zeker als ik je tekst lees heb ik het gevoel dat jijzelf daar ook wel over uit bent. Zolang je geen desktop software nodig hebt (of wilt gebruiken) dan is er qua standaard mogelijkheden echt wel genoeg in de store, maar zelfs ook al out-of-the box. Groei is er ook _en_ nieuwe apps kan je gaan zien als een _leuke extra_ op de momenten dat ze beschikbaar komen.

Natuurlijk is voor het iedereen iedereen anders hoe goed en makkelijk je aan een nieuw toetsenbord kan wennen. Wie weet kan jij na een paar dagen te gek uit de voeten met de touch cover. Het makkelijkste zou echter zijn om de type cover te nemen omdat je daar (zo goed als) zeker van kan zijn dat je er (snel) aan gewend raakt. Qua krassen zou ik me geen zorgen maken :)

Ik hoop dat dit helpt :)

Het helpt zeker! Aankomende week ben ik een paar dagen vrij dus ga ik lekker naar de winkel om hem nogmaals in de hand te nemen en de aanschaf te doen denk ik ;) In de winkel zullen ze ook vast wel de touch én type cover hebben liggen dus dan kan ik meteen even kijken wat beter aanvoelt. 

Nogmaals bedankt en zodra ik hem heb zal ik proberen een goede review te tikken voor erbij hier op de site ;)

Japie

Een antwoord toevoegen